eFotbal

Chorý vypěnil v TV rozhovoru. Oslavy fanoušků? Už se mě na to neptejte, pane Bože

Aktualizováno
Útočník Tomáš Chorý byl po remíze s Ajaxem zklamaný.
Útočník Tomáš Chorý byl po remíze s Ajaxem zklamaný.SK Slavia Praha
Pořádně rozpumpovaný byl po utkání Evropské ligy s Ajaxem útočník Slavie Tomáš Chorý. Postaral se o jediný gól sešívaných, když vyrovnal na konečných 1:1. "Určitě je to málo. Čekal jsem, že bude Ajax chtít vyhrát, ale asi si chtěli vyzkoušet trávník, protože se jim dobře leželo," neskrýval zklamání v rozhovoru pro Nova Sport 5. Když reportér naťukl téma, jak jeho trefu slavili diváci, tak Chorý vybuchl. "Na tohle už se mě neptejte, pane Bože. Neptej se mě, jestli někdo slaví. Dávám góly, chci pomoci týmu, to je nejdůležitější," chrlil ze sebe.
Reklama
Reklama

Slavia se snažila proti oslabenému Ajaxu získat tři body. Potkaly se dvě slavné značky, ale trenéři zamíchali sestavami, Ajax navíc dohrával o deseti. I proto bylo zklamání vicemistra z Vršovic velké. "Remíza je určitě málo. Ajax možná trošku v první půli dominoval, měl tam více náznaků akcí, z kterých mohl dát gól. Druhý poločas byl v naší dominanci. Oni si asi tady chtěli vyzkoušet trávník, protože se jim dobře leželo," naznačil kanonýr, že nizozemský tým zdržoval a byl spokojený s nerozhodným výsledkem.

"Říkal jsme jim, ať vstávají, nelíbilo se mi to. Něco jsem jim řekl, ale nechtěl jsem dostat kartu. Dnes to ve mně opravdu hodně vřelo, chtěl jsem se dožít konce zápasu… A vyhrát ho. Nejraději bych ale vzal čtyři borce na záda a vyhodil je ze hřiště," řekl Chorý.

"Z mého pohledu jsem trošku čekal, že Ajax bude chtít vyhrát a ne tady zdržovat a ležet. A vlastně nehrát fotbal. Já jsem rád za náš přístup, chtěli jsme to rozhodně více než oni. A od toho se musíme odrazit, takže si myslím, že závěr patřil nám," konstatoval Chorý.

Co tedy měli sešívaní zlepšit? "Chyběly maličkost, protože oni to tam měli otevřené. Pár situací jsme mohli dohrát trošku jinak. Mohlo tam létat více centrů, když jsem tam byla já. Doplňovali jsme se. Určitě se z toho dali vytěžit tři body," neskrýval Chorý, že je Slavii bod málo.

Reportér zápasu se poté zeptal na jeho gól a zmínil v té souvislosti Tribudu Sever. Minimálně její část nemohla útočníkovi po příchodu z Plzně přijít na jméno. "Teď už slavil téměř celý stadion," uvedl reportér. Chorého to hodně rozladilo. "Na tohle už se mě neptejte, pane Bože. My chceme vyhrávat, neptej se mě tady, jestli někdo slaví, nebo ne. Já dávám góly a chci pomoci týmu, to je pro nás to nejdůležitější," sypal ze sebe nazlobeně Chorý.

"Právě jsem chtěl říct, že celý stadion slavil," snažil se bránit žurnalista. "Chtěl jsem se zeptat, jestli jste to pocítil?" dodal.

"Pocítil jsem to, ale vy jste řekl Tribuna Sever. Já jsem rád, že jsem mohl potěšit tady fanoušky, ale určitě jsme jim chtěli dát výhru. Ale určitě je od čeho se odrazit," dodal Chorý.

Později před novináři přiznal, že se mu nelíbil metr lotyšského rozhodčího. "Některé zákroky mě zarazily, ale nechci se k němu vyjadřovat. Nastavil zajímavý metr, někdy pískl hloupost, někdy to otočil. Nevím, ať si to rozhodčí zhodnotí sami."

Velké emoce neskrýval ani dál. "Byl jsem v rauši. Snažil jsem se se zápasem něco udělat, jsem šťastný, že se mi to povedlo. Doufám, že jsem si diváky nějakým způsobem získal. Opravdu pro to dělám maximum. Po gólu jsem vzal míč, rychle běžel na půlku, chtěl jsem dát další gól. Abychom je dostali do totální smrti, abychom to zvládli za tři body. Nepovedlo se, strašně mě to mrzí," řekla letní posila z Plzně.