eFotbal

Ve Feyenoordu byli rádi, že Ajax ztratil, smál se Lingr. Rivalita je větší než u pražských S

Ondřej Lingr měl po utkání s Ajaxem smíšené pocoty. Věděl, že Slavie mohla vyhrát.
Ondřej Lingr měl po utkání s Ajaxem smíšené pocoty. Věděl, že Slavie mohla vyhrát.SK Slavia Praha
Bitva s Ajaxem v Evropské lize měla speciální náboj pro slávistu Ondřeje Lingra (25), jenž před návratem do Edenu působil v nizozemském Feyenoordu Rotterdam. Ten je velkým rivalem čtvrtečního soka sešívaných. "Rivalita mezi kluby je obrovská, větší než mezi Spartou a Slavií. Myslím, že náš zápas sledovali i fandové Feyenoordu a byli rádi, že Ajax ztratil," vykládal po utkání Lingr.
Reklama
Reklama

Fandové Feyenoordu možná měli radost, on sám ale přijal remízu s rozpolcenými pocity. "Vzhledem k druhé půli je to ztráta, měli jsme na ně. Oni potom už jen zdržovali, měli jsme závary, které jsme mohli dorazit," hlásil do kamery Nova Sport 5. "Na druhou stranu, pořád je to Ajax a je to cenná remíza. Ten bod se bude hodit," poznamenal s tím, že v první půli Ajax zlobil, ale po pauze už měla duel Slavia pod kontrolou.

Bývalý hráč nizozemského Feyenoordu pochopitelně zmínil i rivalitu s Ajaxem, označil ji za větší, než panuje mezi pražskými S. "Na otevřený trénink před zápasech chodilo deset, možná i patnáct tisíc lidí. Náš zápas určitě sledovali i fandové Feyenoordu a jsou rádi, že Ajax ztratil," konstatoval.

Lingr také přiznal, že v Edenu fotbalově ožil, i když byl pod určitým tlakem. "Přišel jsem z Holandska, tak bych to měl ukázat na hřišti. Věřím, že budu lepší a lepší. A pak mi to spadne i do brány a budu pomáhat Slavii jako dřív," uvedl s tím, že s rostoucí minutáží cítí větší pohodu.

Právě fakt, že v Nizozemsku jen herně paběrkoval, jej dovedl zpět do Slavie. "Nic jiného ve hře nebylo. Jen pokračování e Feyenoordu, nebo návrat do Slavie. Chtěl jsem být důležitějším členem týmu a hrát. Aby mě fotbal bavil," vrátil se k tomu, proč vyhrál návrat do Edenu.

Nevyloučil možnost, že by si ještě někdy zahraniční štaci zkusil, teď se ale soustředí jen na Slavii. "Pokud se udělá titul a já pomůžu týmu, můžeme se o tom bavit. Teď mám ale hlavu nastavenou jen na Slavii," dodal.