eFotbal

FOTBAL ONLINE: Baník rychle prohrává s Plzní, Sigma v nastavení přišla o vítězství

ČTK
Fotbalisté Sigmy Olomouc si z Hradce Králové odvezli bod.
Fotbalisté Sigmy Olomouc si z Hradce Králové odvezli bod.SK Sigma Olomouc
Obhájce titulu Sparta po dvou ligových porážkách za sebou přivítá ve 12. kole první ligy od 19:00 Liberec. Pražané budou hájit druhé místo před Plzní, která nastoupí od 16:00 na hřišti čtvrté Ostravy. V úvodním utkání sobotního programu hrál doma Hradec Králové se Sigmou Olomouc nerozhodně 1:1. Od 16:00 se hraje utkání Dukla - Pardubice (16:00). Zápasy sledujeme ONLINE.
Reklama
Reklama

Hradec po chybě gólmana získal na poslední chvíli bod

Hanáci chtěli v prvním ligovém duelu po reprezentační přestávce odčinit poslední ligové kolo, v němž doma podlehli 1:3 Bohemians, a navíc kvůli vyloučení přišli o nejlepšího ligového střelce Jana Klimenta. Hradec vlétl do utkání velmi aktivně, už v úvodní minutě se k centru z levé strany dostal Adam Vlkanova, který našel hlavu Ondřeje Mihálika, brankáři Sigmy Stoppenovi a levému bekovi Jiřímu Slámovi se však podařilo míč odklidit do bezpečí.

V průběhu následujících minut se hra vyrovnala a celkem, jenž se jako první v duelu radoval, byla Olomouc. Po rohovém kopu ve 13. minutě proletěl centr až na zadní tyč, kterou předpisově zavíral Matěj Mikulenka a dráze míče do sítě nezabránil ani hradecký kapitán Petr Kodeš. Východočeši se posléze mohli postarat o vyrovnání, rybička Mihálika po centru Lukáše Čmelíka ale jen těsně minula tyč olomoucké branky. Slovenský křídelník byl i u další zajímavé příležitosti domácích v 32. minutě, když zpoza vápna napřáhl, Stoppen však jeho pokus vytěsnil na rohový kop.

Nejzajímavější situace po změně stran se vyskytla v 55. minutě, kdy Yunusa Muritala loktem ve vápně fauloval Filipa Čiháka a kopala se penalta ve prospěch domácího celku. K pokutovému kopu se postavil kapitán Kodeš, ale přízemní zakončení vyrazil pohodlně skokem k pravé tyči Stoppen. V 88. minutě si na centr z pravé strany naskočil Adam Vlkanova, ale ve stoprocentní situaci trestuhodně minul bránu.

Východočeši se dočkali ve třetí minutě nastaveného času, kdy Ladislav Krejčí odcentroval z levé strany a míč z jeho levačky zakončil hlavou Adam Griger do břevna. Následně míč skotačil v náručí Stoppena, kterému balon vypadl přesně k nohám Grigera, jenž se gólu napodruhé dočkal.

Zabere Sparta po dvou porážkách?

Sparta v minulých kolech podlehla doma Olomouci a poté nestačila na Slavii. Liberec zdolala v nejvyšší soutěži třikrát za sebou. Po dnešním utkání čeká Letenské ve středu zápas Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City.

Plzeň prohrála v lize s Ostravou jediné z minulých 31 utkání. Pro Západočechy bude zápas generálkou na utkání Evropské ligy v Soluni proti PAOK. Kouč Viktorie Miroslav Koubek v minulosti Baník vedl. Slezané doma v ligovém ročníku vyhráli všechny čtyři zápasy.

Poprvé v samostatné lize na sebe narazí nováček pražská Dukla a Pardubice.

Chance Liga, 12. kolo

Hradec Králové - Olomouc 1:1 (0:1) ONLINE ZE ZÁPASU ZDE

Branky: 90.+3 Griger - 13. Mikulenka. Rozhodčí: Radina - Leška, Pospíšil - Zelinka (video). ŽK: Vlkanova, Petrášek - Pokorný, Breite, Muritala, J. Spáčil, Vodháněl. Diváci: 6285.

Hradec: Zadražil - Čihák (62. Kučera), Petrášek, K. Spáčil - Harazim (62. Griger), Kodeš, Samek (46. Dancák), Horák - Čmelík (70. Krejčí), Vlkanova - Mihálik (70. P. Juliš). Trenér: Horejš.

Olomouc: Stoppen - Hadaš, Pokorný, Král (77. Vraštil), Sláma - Breite, J. Spáčil (77. Langer) - Mikulenka (61. Vodháněl), Zorvan, Fiala (61. Dele) - Muritala. Trenér: Janotka.

Ostrava - Plzeň 0:1 v 1. poločase ONLINE ZE ZÁPASU ZDE

Dukla - Pardubice 0:0 v 1. poločase ONLINE ZE ZÁPASU ZDE

19:00 Sparta - Liberec ONLINE ZE ZÁPASU ZDE