eFotbal

Hrdina Baníku věnoval gól zesnulému dědečkovi. Posílám ti tam nahoru pusu, řekl Šín

René Machálek
Radost hráčů Baníků po výhře nad Pardubicemi
Radost hráčů Baníků po výhře nad PardubicemiFC Baník Ostrava
Chtěl by hrát v základní sestavě svého milovaného Baníku Ostrava, ale je rád, i když dostane od trenéra Pavla Hapala šanci i v roli střídajícího žolíka. Matěj Šín se za ni odvděčil kouči vítěznou trefou na 3:2 v deváté minutě nastavení. "Chtěl bych ten gól věnovat dědovi, který ve čtvrtek zemřel. Posílám mu tam nahoru pusu,“ poslal hrdina zápasu dojemný vzkaz zesnulému dědečkovi.
Reklama
Reklama

Ze smrti dědy byl jistě smutný a rozhozený, vítězná trefa ho ale rozradostnila. Baník totiž až na poslední chvíli odvrátil ztrátu bodů. "Je to neskutečný pocit, euforie,“ neskrýval.

Na trávník šel v roli žolíka, s jakým úkolem: "Otočit zápas a byla to jízda,“ usmál se Šín. "Byl to náš plán, otočit zápas a zvítězit,“ konstatoval před kamerami O2 TV.

Následně popsal, co se po jeho příchodu na hřiště změnilo. "Byli jsme více aktivní a trefovali jsme zařízení,“ prozradil vítězný recept.

Experti i fanoušci by mladého hráče rádi viděli na hřišti od první minuty, on ale trpělivě čeká na svou šanci a naskakuje z lavičky. "Ambice hrát v základu je. Ale pro mě je hlavní a jsem za to rád, když pomůžu týmu,“ nedělal si Šín z toho, že je střídajícím esem Baníku, těžkou hlavu.

Trenér Pavel Hapal nebyl spokojený s představením týmu v první půli, po přestávce už ale viděl v podání Baníku věci, které očekával. "Střídání nám pomohlo, osobně si myslím, že to tak bylo už v minulém utkání s Plzní, kdy tam přišli Tanko se Šíňasem. V první půli jsme se nemohli prosadit, trápila nás koncovka, to finále. Jinak jsme byli fotbalovější,“ hodnotil zápas Hapal.

Uznal, že když padla vítězná branka v deváté minutě nastavení, tak je Baník šťastnějším týmem. "Mužstvo si za tím šlo, chce vyhrávat každý zápas, ale ne vždy se podaří. Jsem rád za Filipa Kubalu, který dal gól na 1:1. I když pak soupeř vlastně z jediné situace vyrovnal na 2:2, kluci se nevzdali Ta kýžená akce se tam objevila a Šíňas to perfektně uklidil,“ oddechl si Hapal.