eFotbal

Straku naštvala penalta! Neskutečné faux pas, to mi hlava nebere, zlobil se na sudího

Aktualizováno
Trenér František Straka nemohl pochopit, za co sudí Berka nařídil proti jeho týmu penaltu.
Trenér František Straka nemohl pochopit, za co sudí Berka nařídil proti jeho týmu penaltu.SK Dynamo České Budějovice
Přikované u dna tabulky Chance Ligy s jediným bodem zůstává českobudějovické Dynamo. Po prohře 0:2 se Slováckem se pořádně rozpálil trenér jihočeského celku František Straka. Vadila mu penalta, z které jeho tým inkasoval klíčový gól. "To mi hlava nebere. Nezlobte se na mě, to je neskutečné faux pas," durdil se před kamerami O2 TV po závěrečném hvizdu.
Reklama
Reklama

Dynamo potřebuje zabrat jako sůl, ani v sobotním duelu proti Slovácku to ale výsledkově nevyšlo. Hosté z Uherského Hradiště vstřelili v nastavení první půle vítězný gól z penalty, kdy Čoudek zastavil ve vápně Doskiho. Trenér jihočeského celku František Straka měl k verdiktu pořádné výhrady.

"Sorry, když jde hrát nahoru a hlavičkuje, co má s těma nohama dělat, když prostě dopadá a do něj naběhne hráč. To mi nikdo nevysvětlí. Já jsem sám stoper a sám jsem to hrál, mně to hlava nebere. Nezlobte se na mě, to je neskutečné faux pas, tohle nemělo s penaltou nic společného," byl přesvědčený kouč, že se penalta kopat proti jeho týmu neměla. "Možná bych se měl zeptat pana rozhodčího Berky, proč jsme v první půli o dvě minuty přetáhli nastavený čas," dodal

"Stoprocentně je to pro nás krutá porážka, protože jsme si ji nezasloužili. Byla tam obrovská ochota, vůle to utkání vyhrát. Mě to strašně moc mrzí, bohužel jsme zase nedali šance. To je v každém zápase, to nás stojí body. Výsledek je krutý, neskutečně to bolí," přiznal s tím, že i během reprezentační pauzy ale bude pracovat na tom, aby se Dynamo zvedlo.

I trenér Slovácka Roman West přiznal, že pokutový kop jeho týmu náramně ulehčil cestu za vítězstvím. "Penalta nám samozřejmě pomohla. V poločase jsme i tak museli udělat v kabině kravál, což hráče probudilo. Tým vyběhl do druhé půle jako vyměněný," dodal West, jehož svěřenci nakonec vyhráli 2:0.