eFotbal

Sparta si pojistila velký talent. Rus je srovnáván s Hložkem, má vynikající kopací techniku

René Machálek
Talentovaný záložník Daniel Rus prodloužil ve Spartě smlouvu.
Talentovaný záložník Daniel Rus prodloužil ve Spartě smlouvu.AC Sparta Praha
Dobrá zpráva pro mistrovskou Spartu. Talentovaný záložník či útočník Daniel Rus prodloužil na Letné smlouvu. Mládežnický reprezentant, který vyniká skvělou kopací technikou a podle expertů by mohl jít ve stopách Adama Hložka, někdejšího sparťanského talentu, hraje v této sezoně za druholigovou rezervu. V sedmi zápasech si připsal už čtyři vstřelené branky.
Reklama
Reklama

Do strahovské akademie Sparty zamířil Rus v jedenácti letech a od té doby patří mezi nejlepší. Nastupoval v mládežnických reprezentacích a v sezoně 2022/23 se naplno zabydlel v základní sestavě sparťanské devatenáctky i českého výběru do 17 let. Dobré výkony hráče následně katapultovaly do sparťanské rezervy, získal také cenu pro nejlepšího mladšího dorostence roku 2022.

Na začátku minulého ročníku pendloval mezi devatenáctkou a béčkem. Za druholigovou rezervu nakonec nastřílel pět branek a přidal i šest asistencí. V létě se za odměnu posunul na soustředění s A týmem, v jeho dresu už měl tehdy za sebou odehraný poločas přípravného duelu proti AIK Stockholm a to dokonce s kapitánskou páskou.

V této sezoně nastupuje pravidelně za rezervu Sparty. Ve druhé lize zasáhl do sedmi duelů a vstřelil čtyři branky. Několik startů si připsal i v UEFA Youth League, nastupuje i v národním týmu do 19 let. "Dane, přejeme ti hodně štěstí v tom nejkrásnějším dresu!" uvádí klubový web Sparty.