eFotbal

Táborsko má nového kouče. Nádvorníka nahradil Kronďák

Jaroslav Šindelář
Radek Kronďák
Radek KronďákFC Táborsko
V minulé sezoně dovedl Chrudim ve druhé nejvyšší soutěži ke konečnému pátému místu. Bez práce však nebyl zkušený trenér Radek Kronďák (53) dlouho, převzal ambiciózní Táborsko po nedávno odvolaném Romanu Nádvorníkovi (51), čímž se potvrdily informace eFotbalu.
Reklama
Reklama

Kronďák, který se v létě nedohodl v Chrudimi na prodloužení smlouvy, má před sebou v Táborsku velkou výzvu. Pozvednout Jihočechy po nepovedeném vstupu do nového ročníku z dvanáctého místa Chance Ligy na třetí příčku, která by Táborsku stejně jako v minulé sezoně zaručila postup do baráže o účast v nejvyšší soutěži.

Ve dvanácti zápasech tohoto ročníku získalo Táborsko 13 bodů, když pouze třikrát zvítězilo. Nespokojenost klubového vedení se týká zejména domácích zápasů, kde tým ze sedmi duelů nasbíral 8 bodů.

"Rozhodnutí nebylo vůbec jednoduché, ale také nebylo zkratkovité. Zvažovali jsme ho velmi obezřetně a poctivě. Roman Nádvorník odvedl za dva roky v klubu obrovské penzum práce. Navzdory veškerému úsilí a podpoře, kterou mužstvo má, aktuální výsledky na hřišti neodpovídaly našim očekáváním, což nás přivedlo k těžkému rozhodnutí o odvolání. Viníky jsou v první řadě hráči a jejich výkonnost, která neodpovídá podmínkám, které mají k dispozici. Teď naše mužstvo potřebuje získat nové impulzy,“ uvedl ředitel klubu Martin Vozábal na klubovém webu.