eFotbal

Ve Zbrojovce musím řešit plno věcí. Za 14 dní jsem se nezastavil, přiznal ředitel Jiránek

Jaroslav Šindelář
Nový sportovní ředitel klubu Martin Jiránek
Nový sportovní ředitel klubu Martin JiránekZbrojovka Brno
Velice překvapivá byla volba nového sportovního ředitele ve Zbrojovce Brno na to, že chce hrát do čtyř let evropské poháry. Stal se jím někdejší reprezentant Martin Jiránek (45), přestože dosud žádnou podobnou funkci v jiném klubu nezastával. Možná i kvůli tvrdí, že se během 14 dnů v nové funkci vůbec nezastavil.
Reklama
Reklama

"Čtrnáct dnů se může zdát jako docela dlouhá doba, ale podle věcí, kolik jich je třeba tady řešit, toho času je strašně málo, protože začínáme od nuly, možná z minus prvního patra. Je potřeba tu toho změnit strašně moc a 14 dobů je krátká doba na to, aby se tu toho změnilo tolik," řekl klubovému webu Jiránek.

"Věřím, že kluci v kabině vědí, že mám za sebou nějakou fotbalovou historii a že se ode mě mohou něčemu naučit. Můžou za mnou přijít prakticky s čímkoli, ať už jde o fotbal nebo o soukromí, kdykoli jsem tady pro ně," dodal.

Někdejší stoper či pravý bek Bohemians, Liberce, Příbrami či pražské Dukly, ale také italské Reggiany, Birminghamu či Spartaku Moskva svůj přesun na manažerskou pozici vysvětlil jako přirozený posun po své profesionální kariéře.

"Vrhnul na manažerskou pozici, poslední roky dělám skauta a sportovní ředitel je další přirozený krok v mé kariéře. Moc se na tu práci těším, protože Zbrojovka Brno je pro mě obrovská fotbalová značka, které musíme pomoct,“ uvedl Jiránek, který v krátké době ve funkci angažoval do sportovního vedení brněnské legendy Pavla Zavadila a Jana Poláka.

„Byla to moje myšlenka, kterou jsem měl od začátku. Chci tady mít lidi, které dlouhodobě znám a důvěřuji jim. Jsou navíc spojení s Brnem a se Zbrojovkou, takže jde o borce, kteří klubu určitě pomůžou. Realizák chceme ještě rozšiřovat, protože je potřeba nastavit ty podmínky tak, jak jsou ve světě standardem. Jsou to další kondiční trenéři a fyzioterapeuti," doplnil.

Jiránek musel čelit i otázce, co říká na tlak fanoušků Zbrojovky na posílení mužstva, protože je Brno v Chance Národní Lize jen o skóre mimo sestupové pozice.

"Fanouškům samozřejmě rozumím, děláme všechno pro to, abychom mužstvo posílili už teď v zimě. Máme spoustu jmen a chceme hráče na všechny posty, víc konkrétní ale teď být pochopitelně nemůžu. Pokud se to povede, věřím, že budou všichni spokojení,“ přiznal Jiránek.

"Potřebujeme posílit na každou pozici ideálně," dodal.

Polák se vrací do Zbrojovky