eFotbal

Co nabídlo utkání Plzně s Frankfurtem: Snový závěr, střelecká forma Šulce i útok víc než obrana

Igor Matanovič z Frankfurtu a plzeňský Svetozar Markovič v hlavičkovém souboji.
Igor Matanovič z Frankfurtu a plzeňský Svetozar Markovič v hlavičkovém souboji.ALEX GRIMM / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Úvodní zápas Plzně v hlavní fázi Evropské ligy skončil ve Frankfurtu remízou 3:3, která je pro Viktorii nesmírně cenná. Ještě pět minut před koncem řádné hrací doby totiž ztrácela dva góly, fantastickým závěrem však urvala bod. Co utkání ukázalo?
Reklama
Reklama

Fantastický závěr

Ještě v 86. minutě Viktoria prohrávala 1:3 a ve středu zálohy dohrávali šestnáctiletý Jiří Panoš a jednadvacetiletý Alexandr Sojka. Přesto se Plzeň nevzdala a vyrovnala. A v obou případech u toho byl levý stoper Václav Jemelka. Nejprve přihrál na premiérový gól Prince Adua v plzeňském dresu a ve třetí minutě nastavení se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou.

Plzeň tak navázala nejen na vynikající bilanci v nové sezoně (9-3-1), ale i v Evropské lize (4-1-0). A potěšil tak dvě tisícovky plzeňských fanoušků ve více než šestapadesátitisícovém Deutsche Bank Parku. A také české fanoušky obecně – 21 výher, čtyři remízy a dvě prohry, to je vynikající skóre českých klubů v této evropské sezoně.

Útok je víc než obrana

Ze 13 zápasů v nové sezoně se jen dvakrát nestalo, že by Plzeň neskórovala. Ofenziva Viktorie i bez dvou dlouhodobě zraněných útočníků Rafia Durosinmiho a Christopha Kabonga šlape na jedničku. Horší je to však směrem dozadu. Možná i proto, že se v bráně protočili dva gólmani a Robina Hranáče ve středu obrany nahradil Svetozar Markovič, není defenziva Plzně rozhodně pevná.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Šulcova skvělá forma

Pět gólů v lize, dva v reprezentaci a teď i první trefa v evropských pohárech. Taková je bilance Pavla Šulce v úvodu sezony. Nelze se tedy divit, že je o třiadvacetiletého ofenzivního záložníka v Evropě velký zájem a v zimním přestupovém období bude pro šéfa klubu Adolfa Šádka velmi těžké jej udržet.

Pavel Šulc ve Frankfurtu vyrovnával na 1:1.
Pavel Šulc ve Frankfurtu vyrovnával na 1:1.DANIEL ROLAND / AFP

Ekitikova genialita

Nejprve skvěle trefený míč u prvního gólu a pak parádní přihrávka na druhý gól střídajícího Juniora Diny Ebimbeho. Dvaadvacetiletý francouzský útočník Frankfurtu Hugo Ekitike ukazuje velmi dobrou formu, v úvodu sezony se trefil už pětkrát a potvrzuje pověst velkého talentu. A Frankfurt i díky němu šlape, vyhrál čtyři z šesti zápasů v této sezoně.

Frankfurt – Viktoria Plzeň 3:3