eFotbal

Těžce vybojovaný bod, Ajax si ale nemůže stěžovat, píší v Nizozemsku o remíze na Slavii

Nizozemská média: Zápas rozdílných poločasů, v závěru Ajax bojoval o přežití
Nizozemská média: Zápas rozdílných poločasů, v závěru Ajax bojoval o přežitíPro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Remíza s pořádnou klikou. Tak píší nizozemská média o čtvrtečním duelu Evropské ligy, kdy Ajax remizoval na Slavii 1:1, v Edenu však v závěru bránil výsledek s vypětím všech sil. Zdůrazňují, že sešívaní šetřili před nedělním derby se Spartou několik opor, což pomohlo oslabenému Ajaxu. Jakmile totiž trenér Jindřich Trpišovský nasadil trumfy do hry, bylo hostům ouvej. Slavia s podporou fanatických fanoušků mačkala soupeře a ten bojoval v Edenu o přežití.
Reklama
Reklama

Skóre utkání otevřel v 18. minutě Branco van den Boomen z penalty, o vyrovnání se postaral v 67. minutě střídající Tomáš Chorý. Čtvrt hodiny před koncem byl vyloučen hostující Youri Baas, Pražané ale početní výhodu nevyužili.

"Ajax si odváží těžce vybojovaný bod. V Praze sice brzy vedl, po pauze se ale obraz hry změnil a v součtu s vyloučením může hovořit o štěstí, že skóre zůstalo 1:1," napsal deník De Telegraaf. "Po snadné výhře 4:0 nad Besiktasem si musel Ajax vydřít čtvrtý bod do tabulky s vypětím všech sil," přidal list Algemeen Dagblad.

Novináři připomněli, že kouč Jindřich Trpišovský udělal kvůli nabitému programu a nedělnímu derby se Spartou změny v sestavě. "Více než hodinu a půl před zápasem bylo jasné, že četnými zraněními oslabený Ajax si rozhodně nemůže stěžovat, že Slavii už za tři dny čeká derby proti největšímu rivalovi," podotkl De Telegraaf s tím, že vývoj utkání změnila střídání ve druhé půli.

"Hosté vstoupili do utkání skvěle, vypracovali si šance i první gól. Ve druhé půli jsme viděli jiný Ajax a především jinou Slavii. Závěrečné minuty už byly pouhý boj o přežití," uvedl magazín Voetbal International.

Deník Algemeen Dagblad pochválil atmosféru ve vyprodaném Edenu. "Fanatičtí fanoušci Slavie vytvořili výbornou kulisu, připravili si obrovské choreo a ani na vteřinu neustali v povzbuzování," napsal list.