eFotbal

Saúdové nejsou na odmítnutí zvyklí. V případě Viniciuse to zkusí znovu, aby u nich vystřídal Neymara

Brazilské křídlo hraje klíčovou roli v Realu Madrid
Brazilské křídlo hraje klíčovou roli v Realu MadridReal Madrid CF
Zámožní šejkové si před časem umanuli, že tamní nejvyšší soutěž skrze své kluby zatraktivní přílivem hvězdných hráčů z Evropy. Některým se v exotické destinaci zalíbilo, jiní se po krátké chvíli vrátili zpět. I tak ale stále platí, že každé další přestupové okno můžeme očekávat lákání známých tváří ze strany saúdskoarabských klubů. Týkat by se to mělo i opory Realu Madrid Viníciuse Júniora (24).
Reklama
Reklama

Brazilské ofenzivní eso se etablovalo v klíčovou tvář současného Bílého baletu a své kvality umí náležitě prodat především v důležitých zápasech. Není divu, že si jej španělský gigant náležitě cení a má s ním uzavřenou smlouvu až do roku 2027 s výstupní klauzulí ve výši 1 miliardy eur.

Stanovená částka se jeví až astronomicky a jednalo by se o absolutní rekord v přestupech, který doposud drží jeho krajan Neymar (32). Toho v roce 2017 získalo PSG z Barcelony za neuvěřitelných 222 milionů eur.

 

Viniciuse by mohl potkat podobný osud, navíc by u kormidla střídal právě svého krajana Neymara. Al Hilal FC v něm vidí náhradu za dlouhodobě zraněného kapitána brazilské reprezentace a po této sezoně hodlá učinit nabídku, která nebude moci být odmítnuta ani ze strany Realu Madrid.

Saúdové mají na Viniciuse spadeno delší dobu. Již během letošního léta to zkoušel jiný tamní klub Al Ahli, ale se svou nabídkou tenkrát v Madridu neuspěl.