eFotbal

Šok po utkání v Bratislavě. Hvězda Slovanu končí kariéru, Guardiola jí nabídl práci

Aktualizováno
Vladimír Weiss mladší podle trenéra Pepa Guardioly končí hráčskou kariéru.
Vladimír Weiss mladší podle trenéra Pepa Guardioly končí hráčskou kariéru.BRANISLAV RAČKO / News and Media / Profimedia
O tom, že Manchester City vyhraje zápas Ligy mistrů na půdě bratislavského Slovanu, pochyboval asi jen málokdo. Trenér Citizens Pep Guardiola se každopádně postaral na Slovensku o pořádné pozdvižení, když po závěrečném hvizdu prozradil, že se chystá opora Slovanu Vladimír Weiss mladší ukončit hráčskou kariéru. „Vím, že to byl jeho poslední zápas. Zeptal se, jestli by nás mohl navštívit v Manchesteru. Bylo by nám potěšením, kdyby se stal součástí klubu. Chce být trenérem," řekl Guardiola.
Reklama
Reklama

Byla by to symbolická tečka. Vladimír Weiss mladší debutoval v dospělém fotbale právě v barvách Citizens. A teď by tedy tečku za hráčskou kariérou udělal v duelu Ligy mistrů právě proti nim. Když v utkání střídal, bylo znát, jak se mu lesknou oči od slz. Byly to dojemné chvíle, které mohly naznačovat konec slovenské legendy. Celá lavička hráče objala, stadion aplaudoval. Po utkání se pak hráč vydal ještě na trávníku za trenérem Citizens a pustil se s ním do řeči.

A před novináři Guardiola neskrýval, co bylo tématem. Uvedl, že by si zkušeného záložníka klidně a rád vzal k ruce do Manchesteru City. "Weisse, který končí, bych si vzal, aby pracoval se mnou," konstatoval slavný trenér a pustil do světa senzační novinku.

Sám Weiss už před zápasem řekl, že cítí, že jeho výkony nejsou vždy optimální a až bude cítit, že kvalitou nestačí, ukončí kariéru. Oficiálně to ještě neudělal, ale vše nasvědčuje tomu, že se ten okamžik blíží. 

Náznak toho, že se Weiss opravdu chystá skončit, lze najít i ve vyjádření jeho otce a trenéra Slovanu v jedné osobě. "Vladko vám poví všechno sám. Jsem jeho otec, jsem jeho trenér. Je mi těžko. Samozřejmě se těšil na zápas, vyrůstal v City. Prožil tam mládí, stal se tam z něj dospělý muž. Bylo to pro něž těžké, ale zároveň hezké období. Děkuji všem, kteří mu pomáhali v Manchesteru při jeho vývoji," konstatoval na tiskové konferenci po utkání.

"Samozřejmě, že všechno jednou začíná a končí. To je můj případ i Vladkův. Uvidíme, on se vyjádří sám o své budoucnosti. A já v průběhu několika dní také uvidím, co se bude dít. Určitě si ale užil zápas, hrál proti svému týmu, dá se říct," dodal Weiss starší.