eFotbal

Oslava gólu? Nevěděl jsem, co dělám. Těch deset sekund si nepamatuji, smál se Červ

René Machálek
Lukáš Červ slaví gól v utkání Ligy národů s Ukrajinou.
Lukáš Červ slaví gól v utkání Ligy národů s Ukrajinou.Fot. Pawel Lipnicki / 400mm.Pl / Zuma Press / Profimedia
Pelášil po hřišti a křičel nadšením. Lukáš Červ si trefu proti Ukrajině v utkání Ligy národů užíval. Česká reprezentace v tu chvíli vedla na neutrální půdě v Polsku 1:0. Nakonec duel skončil nerozhodně 1:1, ale plzeňský záložník se prezentoval skvělým výkonem. "Moje gólová oslava? Já jsem nevěděl, co dělám. Byly tam čisté emoce, těch deset sekund si nepamatuji," smál se v rozhovoru pro ČT Sport po závěrečném hvizdu. Uznání sklidil i od expertů.
Reklama
Reklama

V utkání se dostal dvakrát ke slibnému zakončení. Jednou se míč zastavil až v síti, podruhé prosvištěl těsně vedle tyče. Gólová radost mladého bojovníka byla převeliká. "Nevěděl jsem, co dělám. Byly tam emoce, čisté emoce. Běžel jsem ke klukům na střídačce, ty na hřišti jsem nechal za sebou," vykládal šťastný záložník.

Že se po vstřelení branky na trávníku řešilo zranění ukrajinského hráče, to prý neřešil. "VAR jsem nevnímal. Těch deset sekund si nepamatuji. Pak jsem se ptal Tomáše Součka, co se stalo. Říkal, že se s tím hráčem srazil, ale že bude v pohodě. Já jsem to chtěl hlavně trefit a trefil jsem to," tvrdil spokojeně.

Souhra Červa se Součkem ve středu pole fungovala skvěle a všimli si toho experti ve studiu. "Červ byl skvělý, pro mě muž zápasu. Vybojoval spoustu míčů. Měl dvě střely, obě gólové, ale jedna se nevešla do brány," chválil mladíka Karel Poborský, vicemistr Evropy 1996.

"Se Součkem vytvořili skvělou dvojici. Souček to zajistí, Červ dá dynamiku. Vypíchne míč a jde hned nahoru. Má velký potenciál, ve 23 letech toho má hodně před sebou. Doufám, že častěji uvidíme i ty krásné oslavy," usmál se expert stanice CANAL+SPORT. "Ta dvojice má potenciál, ale celkově mužstvo našlo tvář."

Přínos Červa ocenil i bývalý reprezentační obránce Michal Kadlec. "Proti Červovi je nepříjemné hrát. Je hbitý, kousavý a k tomu nebezpečný. Umí vstřelit gól," konstatoval bývalá opora Slovácka.