eFotbal

Manchester City zachránili stopeři. Výhru nad Wolves v nastavení vystřelil Stones

ČTK
John Stones v nastavení rozhodl o výhře Cityzens.
John Stones v nastavení rozhodl o výhře Cityzens.Manchester CIty FC
Fotbalisté Manchesteru City před středečním zápasem se Spartou v Lize mistrů vyhráli po obratu na hřišti předposledního Wolverhamptonu Wanderers 2:1. Vítězný gól vstřelil obránce John Stones až v páté minutě nastavení.
Reklama
Reklama

"Vlci" před rokem ukončili ligovou neporazitelnost "Citizens“ a i tentokrát začali skvěle. Už v sedmé minutě obranu favorita zaskočil Nor Larsen. Portugalec Semedo, který gól připravil perfektním centrem, pak měl sám při úniku velkou šanci, ale brazilský brankář Ederson mu ji zmařil. O vyrovnání se postaral střelou z dálky přesně pod břevno chorvatský obránce Gvardiol.

Hrálo se většinou jen před domácí brankou, ale hosté ji dlouho nemohli dobýt. Neprosadil se ani nejlepší ligový střelec Haaland, který dal v květnu doma Wolverhamptonu sám čtyři branky. Až v nastavení si Stones naběhl na Fodenův rohový kop a rozhodl.

Trenér Guardiola nasadil sestavu: Ederson – Lewis, Stones, Dias, Gvardiol – Kovačič (86. M. Nunes) – Sávio (74. Grealish), B. Silva, Gündogan, Doku (67. Foden) – Haaland. Na lavičce zůstal švýcarský obránce Akanji, záložníci Foden a Grealish přišli až po přestávce, dlouhodobě zranění jsou Belgičan De Bruyne a Španěl Rodri.