eFotbal

Na Camp Nou potřebují nového střelce. Katalánci si vytipovali trio adeptů z Premier League

Jakub Šafka
Švédský útočník ve službách Newcastlu United Alexander Isak
Švédský útočník ve službách Newcastlu United Alexander IsakNewcastle United FC
Barcelona v aktuálním ročníku La Ligy okupuje čelo tabulky se ziskem 24 bodů v devíti ligových kolech. Svěřenci německého stratéga Hansi Flicka (59) doposud ve španělské nejvyšší soutěži vstřelili 28 gólů, což je nejvíce ze všech účastníků. Přesto ale vedení usoudilo, že potřebují na Camp Nou nového střelce.
Reklama
Reklama

Barceloně se v této sezoně zatím výsledkově i střelecky daří, přesto se očekává, že Flick bude chtít v nadcházejících přestupových oknech učinit v kádru některé změny. Jednou z priorit má být příchod schopného střelce na hrot.

Ve spojitosti s Barcelonou se v uplynulých měsících skloňovalo jméno norského talentu Erlinga Haalanda (24), ale o jeho odchodu nechce Manchester City ani slyšet. Anglický mistr se již před časem nechal slyšet, že někdejší tvář Dortmundu je na Etihad Stadium spokojená a řeší se spíše prodloužení spolupráce.

Podle portálu TribalFootball jsou ve hře ještě dvě jména z Ostrovů. Dalším předmětem zájmu má být švédský reprezentant Alexander Isak (25). Opora Newcastlu by se zřejmě v LaLize poměrně rychle rozkoukala, neboť ještě před pár lety působila v Realu Sociedad.

Posledním adeptem na příchod do Barcelony má být uruguayský legionář Darwin Núñez (25) působící v Liverpoolu.

To ale není vše. Podle španělského Sportu si Flick spolu se sportovním ředitelem klubu Decem vyhlédli i posily do středu zálohy a oba jsou z Chelsea. Jde o Belgičana Roméa Laviu a Angličana Carneyho Chukwuemeku (oba 20).