eFotbal

Huf o nové pardubické aréně: Víme, že má stadion jisté nedostatky, ale přesto si vážíme toho, co nás tam čeká

eFotbal
Huf o nové pardubické aréně: Víme, že má stadion jisté nedostatky, ale přesto si vážíme toho, co nás tam čeká
Huf o nové pardubické aréně: Víme, že má stadion jisté nedostatky, ale přesto si vážíme toho, co nás tam čekáFlashscore
I s koncem podzimní části a zimní přípravou už jsou Pardubice neporažené osm zápasů v řadě. V osmnáctém kole FORTUNA:LIGY se navíc konečně vrátí na svůj vlastní stadion, čímž pro ně skončí azyl ve vršovickém Ďolíčku.
Reklama
Reklama

"Stadion je důležitý zejména kvůli fanouškovské podpoře. Dokážu si představit, že to pro všechny naše fanoušky bylo těžké. Dva a půl roku jsme hráli v azylu a naši příznivci museli do Ďolíčku dojíždět. Nebylo to finančně ani časově jednoduché. Tady v Pardubicích bude divácká podpora rozhodně větší. Těšíme se na to," pronesl na webu fkpardubice.cz čtyřiadvacetiletý forvard, jenž před pár dny do utkání v Liberci nezasáhl.

Osobně se těší například na posilovnu, která východočeský tým v novém stánku čeká a na Vinici mu chyběla. "Nesmím zapomenout také na regeneraci, věřím, že bude skvělá. To nám samozřejmě také pomůže. Celkově se těším na změnu prostředí, které bude nové," přidal konkurent Černého či Krobota.

I když nebude CFIG Arena dokonalá, sám vyznává heslo "Co je nové, to je hezké". "Víme, že má stadion jisté nedostatky. Proběhlo to i médii, ale přesto si vážíme toho, co nás tam čeká. Nakonec je podstatná atmosféra. Když bude chodit na naše zápasy hodně lidí, bude to vypadat hezky a my se tam budeme cítit dobře," doplnil svěřenec Radoslava Kováče, jenž doufá, že jim nové prostředí pomůže k záchraně elitní soutěže. "Domácí fanoušci nám jednoznačně pomohou zvládnout naši situaci. Snad se vyhneme minimálně poslednímu místu. Určitě nás doma naši fanoušci poženou dopředu. My jim chceme za tu podporu, která nás čeká, poděkovat dobrými výkony."

Domácí tvrz by měla být místem, odkud se budou soupeřům vozit těžko body. "Uděláme pro to všechno. Rozhodně tam nedáme svoji kůži zadarmo. Musíme si uvědomit, že máme závazek i vůči fanouškům, kteří si na stadion najdou cestu. Budeme chtít navázat na první sezónu ve FORTUNA:LIZE, ve které jsme dlouho drželi na domácím hřišti v Praze neporazitelnost," přiblížil pardubický odchovanec, který má za sebou i krátké hostování v Dukle.

Osobně věří, že hned v prvním domácím klání jara proti Slavii urvou body. "Bude vyprodáno, což je vždycky základ dobré atmosféry. Jestli to bude ideální soupeř, to se teprve uvidí. Nejlepší by bylo samozřejmě otevřít stadion výhrou, ale to bude hodně těžké. Slavia má kvalitní tým," ocenil nynějšího lídra tabulky Huf.

SPARTA MĚLA PŘIVÉST ALESPOŇ JEDNU POSILU DO ZÁKLADU. A HLAVNĚ NOVOU DESÍTKU, ŘÍKÁ TRENÉR PULPIT