eFotbal

Manchester United? Jsme větší klub jak oni, naparuje se Sociedad

eFotbal
Manchester United? Jsme větší klub jak oni, naparuje se Sociedad
Manchester United? Jsme větší klub jak oni, naparuje se SociedadFlashscore
Pokud by vám někdo řekl, že v posledních letech vyhrál Real Sociedad více trofejí jak Manchester United, asi byste tomu nevěřili. Jenže ona je to vážně pravda, čehož využil trenér Imanol Alguacil a kopl si do raněného soupeře.
Reklama
Reklama

Oba týmy byly vylosovány do základní skupiny Evropské ligy, a dokonce se už jednou potkaly. Stalo se tak 8. září, kdy se z vítězství na Old Trafford radoval španělský celek. O jeho výhře rozhodla penalta z 59. minuty, kterou proměnil Méndez.

Kdo ví, čím vším to bylo, ale jako by po této výhře Sociedadu narostla křídla... Že by tato výhra byla dílem náhody? Ale kdeže! Byla vepsaná v osudu. Pomineme-li historické úspěchy obou klubů, jen jeden se v přítomném okamžiku může považovat za velký. A Manchester to kupodivu není.

„Fotbal není jen o tom, jaké osobnosti máte v týmu, nýbrž o tom, jak se prezentujete jako celek. Vy musíte umět ukázat, kým doopravdy jste. Přesně tohle se snažíme naším soupeřům dokazovat. Nezaleknout se nikoho a rvát se jako tygři!“ chopil se slova trenér Sociedadu Imanol Alguacil.

„Z hlediska předvedených výkonů, bojovnosti a vyhraných trofejí v posledních letech mohu prohlásit, že jsme větším klubem, než je aktuálně Manchester United,“ sdělil Alguacil, který tak dal vzpomenout na pohár Copa del Rey, který se svou družinou vyhrál v sezoně 2019/20. Zato ďáblové jsou už přes pět let bez trofeje.