eFotbal

Plzeň bude muset hledat nového kanonýra. Nejlepší útočník ligy Beauguel zřejmě Viktorii opustí

eFotbal
Plzeň bude muset hledat nového kanonýra. Nejlepší útočník ligy Beauguel zřejmě Viktorii opustí
Plzeň bude muset hledat nového kanonýra. Nejlepší útočník ligy Beauguel zřejmě Viktorii opustíFlashscore
Francouzský útočník Jean-David Beauguel se rozhodl, že v létě opustí mistrovskou Plzeň. Podle trenéra Viktoriánů Michala Bílka třicetiletý kanonýr s klubem neprodlouží smlouvu.
Reklama
Reklama

Beauguel je rodákem ze Štrasburku. V České republice nastartoval kariéru v roce 2014 v pražské Dukle, odkud po třech letech zamířil do Zlína, kde zůstal pouze jednu sezonu, než si ho vyhlédla Plzeň.

Se Zlínem vyhrál v sezoně 2016/17 Český fotbalový pohár a následně i Česko-slovenský Superpohár. S Plzní pak ovládl v této sezoně Fortuna ligu. Navíc byl vyhlášen nejlepším útočníkem i cizincem české nejvyšší soutěže.

Beuguel se pravděpodobně bude stěhovat jinam. „Mým zájmem je, aby tu Bogy zůstal, ale co jsem slyšel od něj, tak se definitivně rozhodl, že u nás pokračovat nebude a půjde někam jinam,“ neskrýval zklamání trenér Bílek, jehož slova vyšla na webu sport.ceskatelevize.cz.

Útočník během angažmá v ČR opakovaně čelil rasistickým urážkám od fanoušků a už loni v létě konstatoval, že na západě Čech nový kontrakt nepodepíše. Západočeský klub zatím odchod oficiálně nepotvrdil.

Zdroj: sport.ceskatelevize.cz