eFotbal

Ronaldo je idolem nejen fanoušků, ale i slavných hráčů. Které hvězdy k němu vzhlíží?

eFotbal
Ronaldo je idolem nejen fanoušků, ale i slavných hráčů. Které hvězdy k němu vzhlíží?
Ronaldo je idolem nejen fanoušků, ale i slavných hráčů. Které hvězdy k němu vzhlíží?Flashscore
Cristiano Ronaldo je bezpochyby jedním z největších hráčů v historii tohoto sportu. Během své více jak dvě dekády dlouhé kariéry stihl portugalský velikán střílet góly jako na běžícím pásu a získat celou řadu klubových i individuálních ocenění. Není divu, že svým talentem očaroval nejen fanoušky, ale vyrůstající nové generace hráčů, ze kterých se samy vyklubaly hvězdy. Která známá jména k němu vzhlížela jako ke svému idolu?
Reklama
Reklama
5) Harry Kane

Reprezentační kapitán Anglie a Tottenhamu Hotspur je velkým fanouškem značky CR7. Nebylo proto žádným velkým překvapením, když po zápase Ligy mistrů v roce 2017 mezi Spurs a Bílým baletem požádal Ronalda o dres. „Požádal jsem ho o něj. Je mým velkým vzorem, sledoval jsem ho, když jsem vyrůstal. Je to hezký dres, který si nechám zarámovat. Dal jsem mu jako symbol vděku ten svůj. Nevím, co s tím udělal,“ nechal se tehdy slyšet Kane na sociálních sítích. 

Foto: Tottenham Hotspur FC

4) Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt je vnímán veřejností jako jeden z nejlepších mladých obránců současnosti. Zaujal už v roli kapitána Ajaxu, neztratil se poté ani v Juventusu a aktuálně působí v Bayernu Mnichov. „Nedávno jsem se sešel na večeři s několika přáteli z dětství a během konverzace jsem došel k záěru, že jsem chtěl být vždycky jako Cristiano Ronaldo, když jsme hráli jako děti fotbal na zahradě. Bylo to v době, kdy hrál za Manchester United. Z té doby mám i svůj první fotbalový dres,“ nechal se slyšet De Ligt v rozhovoru pro nizozemský časopis VI.

Foto: FC Bayern Mnichov

3) Marcus Rashford

Další známé jméno, které zbožňuje portugalského reprezentačního kapitána. Ostrovní útočník zažívá skvělou sezónu, kterou podtrhává svými góly nejen v Premier League. A je možné, že některé triky okoukal od svého idolu. „Pamatuju si, že talent Ronalda pro mě byl ohromně inspirující. Způsob, jakým se udržuje v kondici, rozhoduje klíčové zápasy…to je prostě něco úžasného. Hltal jsem ho v barvách United, ale baví mě i teď, i když hráči v jeho věku už většinou odcházejí do důchodu a jejich výkony klesají. U Ronalda jakoby věk nehrál roli,“ nechal se slyšet Rashford v rozhovoru pro britský Sky Sports.

Foto: Manchester United FC

2) Erling Haaland

Asi stěží byste aktuálně hledali obletovanějšího mladíka než tento norský klenot. Mnozí pochybovali, že jeho přesun z Dortmundu do Manchesteru City bude přinášet okamžité plody ovoce, ale Haaland potvrdil, jak velkým talentem disponuje. Možná není náhodou, že tak skvělý střelec při svém dospívání obdivoval Ronalda. „Rád bych se s ním jednou setkal a řekl mu, že jsem díky němu fotbalista. Byl pro mě vždy vzorem,“ nechal se slyšet Haaland pro norský tisk před rokem.

Foto: Manchester City CF

1) Kylian Mbappé

V současnosti jeden z nejlepších útočníků na světě, kterého obdivuje celý svět. O svém talentu přesvědčuje týden co týden v barvách PSG, ale vidět byl i na loňském světovém šampionátu v Kataru, kde pomohl Francii až do finále. Mladý Francouzs se nikdy netajil tím, že již od dětství zbožňoval Ronalda a jeho plakáty si zdobil stěny svého pokoje. V roce 2021 po reprezentačním setkání v rámci Ligy národů sdílel na sociálních sítích fotky se slovem „idol“. „Ronaldo by jeho idol, ale myslím si, že on byl idolem mnoha mladých hráčů. Je těžké na to takto nahlížet, protože je patrné, že Cristiano ovlivnil mnoho hráčů a ještě ovlivní i další generace. Kylian má ale také obrovský talent a mohl by se mu klidně vyrovnat,“ nechal se tehdy slyšet kouč francouzské reprezentace Didier Deschamps.

Foto: Paris Saint-Germain FC