eFotbal

Sparta reaguje na článek o Čvančarovi a Mejdrovi trestním oznámením

eFotbal
Sparta reaguje na článek o Čvančarovi a Mejdrovi trestním oznámením
Sparta reaguje na článek o Čvančarovi a Mejdrovi trestním oznámenímFlashscore
Sparta se na svých webových stránkách rozhodla zareagovat na článek portálu ruik.cz týkající se dvou hráčů Letenských, Tomáše Čvančary a Jana Mejdra. Článek, který byl vydán včera, spekuloval o těchto hráčích z hlediska užívání kokainu. V případě Čvančary byla zmíněna rovněž distribuce kokainu a vyšetřování ze strany Policie ČR. Sparta se za hráče postavila a vůči portálu podá trestní oznámení.
Reklama
Reklama

Článek, který se včera objevil na protálu ruik.cz, rozvířil české fotbalové prostředí. Dva hráči Sparty, Tomáš Čvančara a Jan Mejdr, v něm byli spojováni s užíváním kokainu. Útočník Letenských dokonce s jeho dealováním a vyšetřováním ze strany Policie ČR. Sparta se rozhodla na článek zareagovat na svých webových stránkách. Klub se ve svém vyjádření za hráče postavil a článek označil jako lživý a falešný. Sparta zároveň ozámila, že bude hráče hájit všemi dostupnými prostředky, včetně trestního oznámení vůči portálu ruik.cz.

Sparta podotýká, že článek přispěl k nevratnému poškození klubu a osobního a rodinného života zmíněných hráčů. K doložení jeho nedomyšlenosti, lživosti a manipulativnosti dle vyjádření klubu přispívá i to, že byl článek nedlouho po jeho zveřejnění stažen z veškerých platforem. Sparta rovněž zmiňuje, že nebyla před zveřejněním článku kontaktována ze strany redakce a nemohla ji tak sdělit své stanovisko. To stejné dle vyjádření klubu platilo pro dotyčné hráče.

Vyjádření klubu se vrací i ke konkrétním úsekům probíraného článku: "Sparta žádné testy na přítomnost omamných látek v organismu po dopravním incidentu Jakuba Jankta neorganizovala. Zranění Tomáše Čvančary je doloženo objektivním lékařským nálezem a archivovanou zprávou o vyšetření hráče ze dne 28. 4. 2023 z ÚVN Praha. Letenský útočník zároveň není prošetřován ze strany Policie ČR."

Klub taktéž sdelil, že Čvančara s Mejdrem ihned po zveřejnění textu požádali klub o absolvování testu na přítomnost omamných látek v organismu. Čvančara dle vyjádření klubu podstoupil test s negaitvními výsledky hned v sobotu. Sparta dodává, že Mejdr (z důvodu cesty k zápasu do Olomouci) test postoupí v nejbližším možném termínu.