eFotbal

Sparta žádala disciplinárku o předčasnou milost pro Čvančaru. S Lafatou uspěla, s novou zimní akvizicí už nikoliv

eFotbal
Sparta žádala disciplinárku o předčasnou milost pro Čvančaru. S Lafatou uspěla, s novou zimní akvizicí už nikoliv
Sparta žádala disciplinárku o předčasnou milost pro Čvančaru. S Lafatou uspěla, s novou zimní akvizicí už nikolivFlashscore
Tabulkově třetí Sparta šla do prvního jarního kola proti Českým Budějovicím (0:0) s nesporným útočným oslabením.
Reklama
Reklama

Ano, měla sice nejproduktivnějšího muže soutěže Adama Hložka, jenže toho by rád viděl hlavní trenér Pavel Vrba na kapku jiné pozici.

A zatímco Matěj Pulkrab přišel o první kolo kvůli nemoci, Lukáš Juliš stále není v pořádku po dlouhé nemoci a zimní posila Tomáš Čvančara si odpykává disciplinární trest.

Exjablonecký forvard dostal po loňském přišlápnutí teplického Jana Shejbala stopku na tři zápasy, s tím, že jeden duel si odseděl ještě před startem zimy a na Střeleckém ostrově šlo o absenci s pořadovým číslem 2.

Letenské "S" žádalo kvůli své nepříznivé ofenzivní situaci Disciplinární komisi FAČR o snížení trestu, aby mohl Čvančara naskočit alespoň do středečního pohárového derby na Slavii, nicméně neúspěšně.

"Sparta svou žádost podala a my jsme v pondělí hlasováním per rollam zamítli. K podmíněnému upuštění od trestu přistupujeme ve velice výjimečných případech a tento k nim nepatří. Pokud si dobře pamatuju, od trestu jsme upustili jen ve dvou případech. U Davida Lafaty, kde jsme přihlédli k tomu, že šlo o trest, který přesahoval do nového ročníku. A pak u jednoho druholigového hráče, kde jsme později zjistili, že následky protihráče nebudou takové, jak se v době vynesení verdiktu zdálo," vysvětlil na serveru tn.nova.cz předseda komise Richard Baček.

Vytáhlý útočník tak bude mít soutěžní premiéru až o víkendu proti Viktorii Plzeň, kterou tým z hlavního města potřebuje kvůli závodu o titul nutně skolit.

Zdroj: tn.nova.cz