eFotbal

Trpišovský po Panathinaikosu: Mohli jsme vytěžit víc, to mě mrzí. Naštvaný jsem jenom za vyloučení

eFotbal
Trpišovský po Panathinaikosu: Mohli jsme vytěžit víc, to mě mrzí. Naštvaný jsem jenom za vyloučení
Trpišovský po Panathinaikosu: Mohli jsme vytěžit víc, to mě mrzí. Naštvaný jsem jenom za vyloučeníFlashscore
Spokojený i zklamaný byl kouč Slavie Jindřich Trpišovský po utkání s řeckým Panathinaikosem. V něm sice jeho svěřenci víceméně utkání ovládli a dominovali mu, ale do odvety mohli nebýt neproměněných šancí jet i s vyšším náskokem.
Reklama
Reklama

Právě kouč Slavie musel podle svých slov v utkání s Panathinaikosem hodně měnit taktiku. „Bylo toho hodně. Různé průběhy toho zápasu i samozřejmě reakce na ty dvě červené karty, které ten průběh změnily. Jsou pak jiné úkoly. Deset na deset přeci jenom ani v tom tréninku, ani při zápasech tak často nehrajete,“ naznačil v pozápasovém rozhovoru pro O2 TV Sport, co během utkání s řeckým soupeřem řešil.

V rámci taktiky se například Trpišovský jen několik vteřin po vedoucím gólu rozhodl pro poločasové střídání Davida Douděry. „Po gólu jsem mu to ještě neoznámil. Jenom jsem mu řekl, ať hraje opatrně a ať se vymění se Schranzíkem. Ať to dohraje na křídle, hlavně ať nefauluje,“ vysvětlil v televizi. A jak na to letní posila fotbalistů v sešívaných dresech reagovala? „Chápal to, protože byl pod žlutou kartou. Ti hráči soupeře pak chodí ochotně na zem. On říkal, že to i tušil a říkal, že si právě po té žluté kartě dával pozor,“ uvedl slavistický trenér.

Ten se nicméně čertil po Santosově vyloučení. „To je jediný moment, za který jsem dneska naštvaný na ten tým. Za to rozhodnutí, protože jsme právě střídali Ďoudise kvůli takovému momentu. A víme, jak se v takové situaci máme chovat. V podstatě to bylo naivní jít do kontaktu s tím hráčem bez možnosti hrát míč. Prostě špatné rozhodnutí v tu chvíli,“ mračil se šestačtyřicetiletý trenér. Ale vzápětí své svěřence za výkon ve druhé půli pochválil. „Já si myslím, že druhou půli jsme potom zvládli skvěle, že tam soupeř neměl ani jednu šanci za toho stavu deset na deset. Naopak my jsme měli ještě minimálně dvě gólové pozice, které jsme trochu ukvapeně dali prostě vedle. Ještě se to dalo dohrát líp. Šance jsme měli. Do defenzivy to bylo výborný. Ten gól nám hrozně pomohl, protože byl prostě rozdílový. Soupeři dal takový políček, nám to pomohlo. Usor nám hodně druhý poločas pomohl. Myslím si, že to je škoda, že jsme to ještě nevyužili na to dá ještě jednu branku. Soupeř je hodně kvalitní, byl to těžký zápas a tam to bude těžký zápas.“

Právě nevyužité šance Trpišovského kvůli horké řecké půdě do odvety mrzí. „Ještě nás čeká jeden zápas. A ten bude úplně jiný. Když už jsme tuhle možnost měli a oni toho měli plné zuby. Já jsem spokojený, nedostali jsme gól, dva jsme dali. Jenom si myslím, přitom, jak jsme ten zápas měli rozehraný, že jsme z toho mohli vytěžit ještě něco víc,“ zakončil kormidelník „Sešívaných“ pozápasový rozhovor.

Slovácko v Turecku zažilo pohárovou lekci. Slavie si do odvety veze slušný náskok

Zdroj: slavia.cz