eFotbal

Weber hledá na Střeleckém ostrově možnosti posílení: Sparta a Slavie budou zužovat kádry, na trhu chceme být aktivní

eFotbal
Weber hledá na Střeleckém ostrově možnosti posílení: Sparta a Slavie budou zužovat kádry, na trhu chceme být aktivní
Weber hledá na Střeleckém ostrově možnosti posílení: Sparta a Slavie budou zužovat kádry, na trhu chceme být aktivníFlashscore
Jozef Weber, který má v českém provligovém prostředí odkoučováno 183 duelů,byl bez angažmá od října a jak sám přiznává, byly to pro něj prázdné měsíce - dlouhé a nepříjemné.
Reklama
Reklama

Milník 200 prvoligových duelů ho čeká v rámci Dynama České Budějovice. Jak vidí současný stav značky z jihočeského Střeleckého ostrova?

"Mužstvo je po kupě a bavil jsem se s panem majitelem o tom, že už by nemělo dojít k žádnému výraznému oslabení. To by se muselo stát něco velkého. Měli by přijít ještě dva nebo tři hráči, kteří by pomohli zacelit díru po Van Burenovi a Mihálikovi. Hlavně v ofenzívě hráči trochu scházejí, ale už pracujeme na tom, abychom před začátkem přípravy někoho přivedli. Během ní pak budeme ještě dál hledat možnosti. Sparta a Slavie budou kádry zužovat, na trhu chceme být aktivní," přiblížil v interview pro dynamocb.cz jednapadesátiletý odborník.

Jaké bude mít s Dynamem plány? "Každý trenér má jinou představu, ale předchozí tady odvedli solidní práci. Nějaké věci měnit budeme, budeme chtít třeba pracovat s rozestavením. Ale v zásadě v Budějovicích žádná revoluce nebude. Cílem bude zopakovat uplynulou sezonu a opět se vyhnout záchranářskému boji. A hlavně doma předvádět dobrý fotbal. Aby to lidi bavilo, to by měl být hlavní cíl," pokračoval na dynamob.cz odborník, jenž prošel také Bohemians 1905, Mladou Boleslaví či Karvinou.

Za sebou už má i kontrolu dalších jihočeských mužstev včetně béčka a mládeže. Na postupném zapracování mladíků je ostatně s majitelem Vladimírem Koubkem domluven. "Od 1. června mám smlouvu, tak jsem toho musel hned využít. Byl jsem se podívat na B-tým, někteří hráči, kteří tam hráli, se s velkou pravděpodobností objeví v širším kádru a přípravě. Chtěl jsem je vidět na vlastní oči, k tomu poznat prostředí na Složišti, kde budeme trávit čas a trénovat. Spojil jsem dohromady dvě věci. Je to jeden z úkolů, které jsem dostal. Pokud se výrazně nic nezmění, v týmu už ani nebudeme mít tolik hráčů na hostování. Nějaká kostra týmu bude, hráči musí ukázat kvalitu, chceme ale áčko propojit také s akademií, která je tady kvalitní. Viděl jsem pár talentovaných fotbalistů a doufám, že právě oni ukážou cestu i dalším. Odchovanci příležitost ale určitě dostanou," slíbil na fcviktoria.cz nový trenérský šéf Hellebranda, Hory či Škody.

Můj první cíl je být šampionem Fortuna:ligy, Konferenční ligy i Mol Cupu, tvrdí po příchodu do Edenu Eduardo Santos

Zdroj: dynamocb.cz