Ronaldo bude v Realu až do roku 2018

Ronaldo bude v Realu až do roku 2018

Portugalec Cristiano Ronaldo se dohodl s vedením Realu Madrid na prodloužení smlouvy až do roku 2018. Podle španělských médií se jeho roční plat zvedne na 17 milionů eur, což je asi 437 milionů korun.

Vedení „Bílého baletu“ svolalo na nedělní odpoledne tiskovou konferenci, na které se objevil Ronaldo i šéf klubu Florentino Pérez. Ten už v létě vyjádřil přesvědčení, že portugalský hráč zakončí svou kariéru právě v Realu.

"Je to velký den pro Real Madrid. Uvědomil jsem si, že je to přání fanoušků a Cristiano tu bude dalších pět let. On je výtečný hráč a může sám psát historii. Santiago Bernabeu nás učí, že v tomto klubu by měli být ti opravdu nejlepší," řekl Pérez po podpisu smlouvy.

Osmadvacetiletý Ronaldo přišel do Realu z Manchesteru United v roce 2009 za tehdy rekordní odstupné 94 milionů eur a smlouvu měl do roku 2015. Portugalský kanonýr od té doby nastřílel ve 203 soutěžních zápasech za Bílý balet 203 branek. S Realem získal v letech 2011 a 2012 ligové tituly a v roce 2011 vyhrál Španělský pohár.

Nedávno přišla do Realu další velká hvězda Gareth Bale z Tottenhamu Hotspur za rekordních 100 milionů eur. V sobotu si Bale s Ronaldem vyzkoušeli poprvé hrát vedle sebe a oba se v ligovém utkání proti Villarrealu střelecky prosadily. Zápas však nakonec skončil 2:2.