Capello: Beckham by si mohl zahrát na MS 2010

Capello: Beckham by si mohl zahrát na MS 2010

Podle trenéra anglické fotbalové reprezentace Fabia Capella má David Beckham šanci zahrát si za dva roky na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Italský kouč uvedl, že někdejší reprezentační kapitán může mít místo v anglickém národním týmu, pokud se bude udržovat ve formě.

Beckhamovi bude 2. května třiatřicet let, ale věk pro něj prý nemusí být překážkou. "Jsou hráči v 33 nebo 34 letech, kteří se velmi dobře udržují. Chápou, že na tom fyzicky nejsou tak dobře jako dříve, a více se o sebe starají. Na tom bude hodně záležet," řekl Capello, pod jehož vedením Beckham v březnu nastoupil k jubilejnímu stému zápasu v reprezentaci.

Angličané nepostoupili na letošní evropský šampionát a březnovou přípravu s Francií prohráli 0:1, přesto Capello viděl u svých svěřenců zlepšení. "Řekl jsem hráčům po porážce s Francií, že jsem spokojený a že jsem viděl krok kupředu. Musíme jít krok za krokem. Nejdříve se musíme na mistrovství světa kvalifikovat a pak uvidíme, co se stane. Myslím, že máme dobrý tým," uvedl.

[ 25.4.2008 - ČTK l Foto: AFP ]