Šimák se upsal Stuttgartu do roku 2010

Šimák se upsal Stuttgartu do roku 2010

Fotbalový záložník Jan Šimák přestoupil z druholigové Jeny do Stuttgartu. Týmu úřadujícího bundesligového mistra se podle německých agentur upsal do 30. června 2010. Výši přestupové částky kluby nezveřejnily, spekuluje se o jednom milionu eur. V případě sestupu Jeny do třetí ligy by byla suma poloviční.

O zájmu Stuttgartu se nahlas hovořilo již od února, přestože měl Šimák v klubu smlouvu až do léta 2009. V Jeně zažil technicky vybavený záložník vydařené období a pomohl týmu k postupu do semifinále Německého poháru. V ligové soutěži ale patří Jeně předposlední příčka už jen s mizivou šancí na záchranu.

"Stuttgart byl od počátku jednání mým favoritem. Mluvil jsem s trenérem Arminem Vehem i manažerem Horstem Heldtem a hned mi bylo jasné, že chci do Stuttgartu," prohlásil Jan Šimák. Rovněž Heldt se na nového dirigenta těší: "Jsme přesvědčeni o jeho kvalitách. Může dodat naší hře větší variabilitu," dodal.

Devětadvacetiletý český fotbalista si v bundeslize zahrál už v dresu Hannoveru a Bayeru Leverkusen. V letech 2000 až 2004 nastupoval před vyprodanými stadiony, pak ale přišly problémy s alkoholem a životosprávou, které se objevily i při následném angažmá ve Spartě.

[ 28.4.2008 - ČTK l Foto: sparta.cz ]