eFotbal

Béčko Baníku už není poslední, trenér Slavie se zlobil. Snad to nebylo tak zlé, smál se po zápase

Lukáš Svoboda
Rezerva Baníku se odlepila ode dna druholigové tabulky.
Rezerva Baníku se odlepila ode dna druholigové tabulky.FC Baník Ostrava
Fotbalisté rezervy ostravského Baníku porazili B-tým Slavie 3:1 a odlepili se ode dna druhé nejvyšší soutěže. K důležité výhře jim výrazně pomohly defenzivní posily z ligového áčka - David Lischka a Michal Fukala. “Je znát, když se do obrany dostanou zkušenosti,” chválil přínos ligové dvojice trenér Baníku Josef Dvorník.
Reklama
Reklama

Fukala působil jistě v defenzivě, ale byl aktivní i směrem dopředu. V 63. minutě dokonce vstřelil pojistku na 3:1. “Mám radost, že jsem mohl pomoci k výhře. Trenér po mě chtěl, abych to doplňoval do vápna a vrátilo se mi to gólem,” líčil spokojený střelec před kamerami ČT Sport.      

Fukala za béčko Baníku naskočil do třetího zápasu a poprvé se radoval z výhry. I díky němu se ostravská rezerva posunula z posledního místa. “Chtěli jsme urvat body, protože kluci v posledních zápasech hráli dobře, ale nebyli odměnění,” prozradil Fukala.  

“Řekl bych, že druhá liga je dost kvalitní. Možná není tolik fotbalová jako ta první, ale je to velká prověrka hlavně po fyzické stránce,” přiznal krajní bek, který do Ostravy zamířil z Liberce. 

Přínos třiadvacetiletého beka ocenil i útočník Slavie Milan Škoda, který odehrál posledních 12 minut zápasu. “Kluci z áčka jim pomohli hlavně v obraně. Já se sice do soubojů moc nedostával, ale Ramič (Elmedin Rama) by určitě potvrdil, že to nebylo zadarmo. Sice dal hezkej gól, ale nestačilo to.”

“Prohráli jsme s posledním, což je blbý, ale Baník přijel s týmem, který by poslední určitě nebyl. Trošku posílili a viditelně jim to pomohlo. Dneska zaslouženě vyhráli,” přiznal zkušený forvard. 

Že si Baník z Prahy odvez tři body po zásluze připustil i trenér Slavie David Střihavka. ”Musím říct, že Baník dneska přijel v trošku silnější sestavě než je ve zvyku a bylo to vidět na hře. Zejména celá ta obranná čtyřka odvedla dneska skvělý výkon. Řekl bych v celém kontextu zápasu si tři body zasloužili.”

S výkonem svých svěřenců byl i přes prohru spokojený, přesto s ním v závěru cloumaly emoce. “Bylo to v zápalu boje, ale jestli jsem to přehnal, tak se omlouvám. Jsou tu u nás mikrofony, tak doufám, že to nebylo nějak strašné,” řekl s úsměvem. 

Další zápas jeho svěřence čeká proti brněnské Zbrojovce, která vystřídala Baník na chvostu druholigové tabulky. Ostravané v derby vyzvou Opavu.