eFotbal

Čím jsme otupili útočnou sílu Sparty? Neřeknu, smál se po výhře kouč Plzně. Ve druhé půli jsme byli dominantní

Čím jsme otupili útočnou sílu Sparty? Neřeknu, smál se po výhře kouč Plzně. Ve druhé půli jsme byli dominantní
Čím jsme otupili útočnou sílu Sparty? Neřeknu, smál se po výhře kouč Plzně. Ve druhé půli jsme byli dominantníFlashscore
Nadšený, dojatý, šťastný. Trenér Plzně Miroslav Koubek neskrýval radost z toho, jak jeho svěřenci přejeli v nedělním ligovém šlágru Spartu (4:0). Mistrovský tým se na půdě rivala nedostala k ohrožení branky a odjela domů s debaklem. Jaký byl recept na to, že se povedlo Viktorii zkrotit letenskou ofenzivní sílu? „Neřeknu, máme svoji taktiku,“ smál se do kamer O2 TV zkušený kouč vítězů. „Jsem rád, že jsme si dokázali, že můžeme porazit špičková mužstva, co jsou v tabulce nad námi.“
Reklama
Reklama

Sparta podle Koubka vstoupila do utkání lépe, plzeňský kouč měl k výkonu svého celku výhrady. „My jsme v praxi potřebovali vybrousit taktiku. Postupem času se podařilo vylepšit mušky. Pak jsme se dostali na míč a od té chvíle jsme byli lepší,“ pochvaloval si plzeňský kouč.

Koubek dobře věděl, že jeho týmu náramně pomohl zásah Tomáše Chorého krátce před přestávkou. „Sparta pak byla ještě pod větším tlakem, znala výsledek Slavie. Ale my jsme ve druhé půli podali opravdu dominantní výkon,“ těšilo plzeňského kouče.

Když měl prozradit, jak se povedlo otupit velkou ofenzivní sílu Letenských, Koubek se rozesmál. „Neřeknu,“ culil se do kamer. „Máme svoji taktiku. Je třeba důslednost a kompaktnost. Na Spartu platí výstup na její křídla. To musíte zvládnout, když chcete uspět. Tudy vede útočný proud Sparty, na to jsme byli připravení,“ poodkryl výtečný stratég přece jen trochu taktiky.