eFotbal

Další produkt mládežnické akademie Citizens září v Dortmundu. Vyslyší volání a vrátí se zpět na Ostrovy?

Jakub Šafka
Další velký talent anglického fotbalu Jamie Bynoe-Gittens
Další velký talent anglického fotbalu Jamie Bynoe-GittensBorussia Dortmund
Borussia Dortmund se zdá být skvělou exportní stanicí na výchovu anglických talentů. Své by o tom mohli povídat například Jude Bellingham (21) nebo Jadon Sancho (24). První zmíněný před rokem zamířil z vestfálského klubu do Realu Madrid, kde se poměrně rychle stal klíčovou tváří týmu. Druhý zmíněný zvolil návrat na Ostrovy, kde po trápení v Manchesteru United hledá aktuálně štěstí v Chelsea. BVB má v záloze další klenot podobného rázu, o kterého se nyní zajímá Liverpool.
Reklama
Reklama

Jadon Sancho patřil k zajímavým produktům mládežnické akademie Manchesteru City, který poté mohl litovat, že o anglického reprezentanta přišel. Na Etihad Stadium vyrůstal také mládežnický reprezentant Jamie Bynoe-Gittens (20). Talentovaný křídelník aktuálně září ve žlutočerném dresu a vzbuzuje zájem známých evropských klubových značek.

Bynoe-Gittens přišel do Signal Iduna Parku v roce 2020 jako volný hráč a již v minulé sezoně se mu dostalo zajímavého herního vytížení. Mezi opory patří také v právě probíhající sezoně. V šesti ligových kolech nového ročníku Bundesligy zaznamenal už dvě trefy a jednu asistenci. 

Podle britského listu The Sun sledují talentovaného anglického mladíka skauti Liverpoolu, kteří v něm větří možnou náhradu za Luise Díaze. Ten byl již během letního přestupového okna spojován s PSG a Barcelonou.