eFotbal

Peklo na severu: inzultace rozhodčího, dva sudí v nemocnici a sedm červených pro jeden tým

Dva napadení rozhodčí po zápasu Údlice - Duchov skončili v nemocnici
Dva napadení rozhodčí po zápasu Údlice - Duchov skončili v nemocnici@Jiri_Lisk
Nedělní zápas sedmé nejvyšší soutěže (někdejší první I. B třídy) mezi Údlicemi a Duchcovem přinesl hned sedm červených karet pro hostující mužstvo, přesto to vypadalo, že bude zápas dohrán a skončí 3:3. Jeden z hostujících hráčů však v nastavení druhé půle inzultoval asistenta rozhodčího a zápas byl předčasně ukončen. Zmíněný lajnový rozhodčí musel stejně jako jeho kolega po zápase vyhledat lékařskou pomoc.
Reklama
Reklama

Domácí tým, za nějž hrál i někdejší kontroverzní prvoligový rozhodčí Zdeněk Vaňkát ještě v 95. minutě prohrával 2:3. Hosté i bez dvou vyloučených hráčů po dvou žlutých kartách dlouho vedení bránili, přesto skórování jednoho z domácích hráčů zabránit nedokázali a po gólu naběhli na hlavního rozhodčího Tomáše Saiferta, jemuž na pomoc přiběhli asistenti Jakub Arnošt a Radek Krutina.

Saifert následně vyloučil za vyhrožování hostujícího kapitána Václava Tichého, což v zápisu po utkání popsal jako "hrubé nesportovní chování, urážky R a AR2 ty zmrde já tě napálím a následně chytl AR2 pod krkem."

Hned vzápětí byl vyloučen i Tomáš Fau, který strčil do druhého asistenta, který poté zůstal dlouho ležet na zemi, a Saifert kvůli inzultaci zápas ukončil. Do zápisu pak uvedl větu: „Hrubé nesportovní chování, inzultace rozhodčího, fyzicky prudce strčil do AR2 do ramene s následným pádem AR2. Před udeřením AR2 kopl AR1 do nohy. Po utkání vykopl dveře a řval ty zmrde plešatej, já si tě najdu a zabiju tě.“ Saifert zároveň uvedl, že Faua ještě před inzultací jeho kolegy napadl pěstí jeden z diváků.

Ani to ale není vše. Duchcov do zápisu uvedl protest proti výkonu hlavního sudího. „Utkání bylo od začátku bylo tendenčně řízeno v neprospěch FK Duchcov, primárně druhým asistentem a hlavním rozhodčím. Jednoznačné auty, které byly nesmyslně otočeny, ofsajdy, fauly, otočený roh/odkop od brány," stojí v zápise o utkání.

"Neudělená červená karta po hrubém faulu na Fišera v druhém poločase, neodpískaný faul na Phana, po kterém následoval odpískaný faul Barnata. Neuznaný regulérní gól Fišera po vymyšleném ofsajdu prvního asistenta. Jasně zkonstruované vyloučení Barnata i Holubičky (druhé žluté karty). Rozhodčí zápas jednoznačně nezvládli a jejich arogantní chování na hřišti přispělo velkou měrou k celému incidentu a následné dohře,“ dodal zástupce kapitána.

Duchcov se i přes řadu rozporů v zápise rozhodčím omluvil, očekává se však, že mu disciplinární komise Ústeckého krajského fotbalového svazu udělí přísné tresty.  

Zápis o utkání ze zápasu Údlice - Duchcov
Zápis o utkání ze zápasu Údlice - DuchcovFotbal.cz