eFotbal

Setkání (ne)rozlučné dvojice? Nikl přejel Zápotočného Opavu, ten pak soptil: Hrůzostrašné

Žižkov si ve druhé lize poradil s Opavou. Trenérskou bitvu někdejších parťáků vyhrál Marek Nikl.
Žižkov si ve druhé lize poradil s Opavou. Trenérskou bitvu někdejších parťáků vyhrál Marek Nikl.FK Viktoria Žižkov
Dlouho se jako trenéři drželi bok po boku. Výborně se doplňovali, spolu to dotáhli až do první ligy, nicméně pak se cesty Marka Nikla a Tomáše Zápotočného rozdělily. A nebylo to zrovna v nejlepším, konec v Českých Budějovicích byl hodně peprný. Prvně jmenovaný kouč nyní vede Žižkov, druhý pak Opavu. Oba se potkali v sobotu dopoledne, Nikl mohl slavit výhru 4:1. „Máme mnohem na víc,“ řekl ale České televizi.
Reklama
Reklama

Zápas byl prakticky rozhodnutý ve 33. minutě, kdy dal Žižkov třetí gól. Pražané skórovali v rychlém sledu. O euforii ale nemohla být řeč. "S prvním poločasem jsem spokojený nebyl, máme mnohem na víc. Je tam velký prostor ke zlepšení," překvapil v rozhovoru před kamerami Nikl.

To Zápotočný měl jiné starosti… "V poločase jsem hráčům řekl, aby se nezbláznili a abychom tady nedostali šestku. Fotbal se nehraje na krásu, ale na góly. Efektivní byli domácí, zaslouženě vyhráli," prozradil. Nad výkonem svých svěřenců kroutil hlavou. 

Druhý poločas už se spíše dohrával, snížení Opavy nic neřešilo, Žižkov ještě v nastavení jednou slavil.  "Šance byly na obou stranách, dokázal bych si představit, že bychom ještě nějaké góly přidali. Rozhodla naše kvalita v zakončení," dodal Nikl.

Ze vzájemného souboje trenérů, které lidsky rozdělil divoký konec angažmá v Českých Budějovicích, tak lépe vyšel starší Nikl. Oba trenéři se ale shodli, že události z minulosti nehrály v utkání žádnou roli. Je jasné, že se dvojice dobře zná a věděla, s čím asi vyrukuje soupeř. "Nemyslím si, že bychom je něčím překvapil. Možná jsme spíš využili toho, že byli dlouho bez ligového zápasu,“ přemítal Nikl, co mohlo být ro jeho tým výhodou.

Fakt je, že poslední duel v rámci Chance Národní Ligy Opava odehrála před měsícem, přesněji 30. srpna. O tom ale Zápotočný nechtěl slyšet. Porážku na to nesváděl. "Neprojevilo se to. Nebudu alibista, rozhodly hrůzostrašné výkony některých hráčů. Takové výkony ve druhé lize nejde předvádět,“ zlobil se. "Nepřekvapil mě Žižkov, ale naši hráči. Šílený výkon. Musíme si to zhodnotit.“

Šanci na nápravu bude mít Opava už ve středu, kdy se v Olomouci střetne s tamní rezervou prvoligové Sigmy.