eFotbal

Věku neporučí, ale překážkou mu zatím není. Někdejší hvězda Chelsea a Barcelony by mohla v Laziu pokračovat

Jakub Šafaka
Veterán v barvách Lazia by mohl v Římě dostat novou smlouvu
Veterán v barvách Lazia by mohl v Římě dostat novou smlouvuSS Lazio Roma
Jeho zápasové vytížení klesá, španělské reprezentaci už dal dávno sbohem, přesto Lazio vnímá, jak je pro jejich hru důležitý. Dokonce natolik, že prezident římského klubu v médiích směle hovoří o tom, že chce s Pedrem (37) stůj co stůj prodloužit spolupráci. Zatím není jasné, jak se k tomu staví samotný hráč s minulostí v Barceloně či Chelsea.
Reklama
Reklama

Osm dlouhých a úspěšných sezon odehrál na Camp Nou v barvách Barcelony, poté se mu dařilo také při pětileté anabázi na Stamford Bridge za londýnskou Chelsea. Následoval přesun do Serie A, kde po jedné sezoně za AS Řím vyslyšel volání městského rivala Lazia, kde působí od roku 2021.

Pedro dokázal své bohaté zkušenosti v Serii A náležitě prodat a stal se jednou z klíčových tváří Lazia. Pravdou je, že se mu nedočkává již takového herního vytížení jako dříve, ale v klíčových zápasech či momentech na něj trenér i vedení vsází.

Prezident Lazia Claudio Lotito se dokonce v rozhovoru pro Il Corriere dello Sport nechal slyšet, že chce se španělským záložníkem za každou cenu prodloužit spolupráci minimálně ještě o jednu sezonu. Ta stávající vyprší v létě 2025, poté by se Pedro stal volným hráčem.

Pedro od svého příchodu do italské metropole a spojení sil se světlomodrými klubovými barvami naskočil do téměř 137 soutěžních zápasů. Vedení Lazia si získal na svou stranu také výkony v právě probíhající sezoně, kdy se mu daří i v řeči čísel. Jednu trefu si v Serii A připsal proti Empoli, v Evropské lize pak slavil gól a asistenci proti Nice, jednu přihrávku na gól zaznamenal také v utkání proti Dynamu Kyjev.