eFotbal

Šance pro Kinského s Klimentem! Trenér Hašek v nominaci na Ligu národů vynechal Schicka

Aktualizováno
V české nominace pro Ligu národu nechybí ani gólman Slavie Antonín Kinský.
V české nominace pro Ligu národu nechybí ani gólman Slavie Antonín Kinský.SK Slavia Praha
Českou reprezentaci čeká v krátkém sledu další sraz, během nějž svěřenci trenéra Ivana Haška (61) vyzvou Albánii a Ukrajinu. Vůbec poprvé se dočkal nominace do seniorského áčka brankář Slavie Antonín Kinský (21), původně byl i tentokrát povolán do jednadvacítky. Realizační tým pro další duely v Lize národů vynechal kvůli šrámům a menšímu hernímu vytížení z poslední doby Patrika Schicka (28) z Leverkusenu, naopak produktivní forvard Olomouce Jan Kliment (31) v nominaci nechybí
Reklama
Reklama

Nováčkem v nominaci trenéra Haška je také Martin Jedlička z Viktorie Plzeň, který utvoří brankářské trio se zmiňovaným Kinským a Matějem Kovářem z Leverkusenu. Reprezentační sraz se tentokrát nebude týkat trápící se ofenzivní hvězdy Schicka, jenž podle slov trenéra doléčuje drobné šrámy. Mimo výběr je rovněž Hranáč, který v poslední době pravidelně nenastupuje v Hoffenheimu.

V týmu, který čítá 24 jmen, je hned šest útočníků – Tomáš Čvančara, Adam Hložek, Jan Kuchta, Vasil Kušej, Tomáš Chorý a autor devíti ligových gólů Kliment.

V týmu, který čítá 24 jmen, je hned šest útočníků – Tomáš Čvančara, Adam Hložek, Jan Kuchta, Vasil Kušej, Tomáš Chorý a autor devíti ligových gólů Kliment, který se vrací do reprezentace po sedmi letech.

"Za Patrikem jsme byli v Mnichově, když hráli na Bayernu. Domluvili jsme se, že tuto reprezentační přestávku využije k tomu, aby doléčil drobné šrámy, které teď má. Cílem je, aby se dostal do top formy a aby nám pomohl při příštím srazu," vysvětlil kouč absenci Schicka.

Češi během reprezentační přestávky nejprve přivítají na Letné v pátek 11. října Albánii, přičemž o tři dny později se představí ve vratislavském azylu proti Ukrajině. V dosavadním průběhu Ligy národů získal soubor kouče Haška tři body, když zareagoval na drtivou porážku z Gruzie (1:4) domácím vítězstvím nad Ukrajinci (3:2).