eFotbal

Slavia v přípravě vyhrála, Boleslav si proti druholigové Vlašimi na speciálně nalajnovaném hřišti zastřílela

Slavia v přípravě vyhrála, Boleslav si proti druholigové Vlašimi na speciálně nalajnovaném hřišti zastřílela
Slavia v přípravě vyhrála, Boleslav si proti druholigové Vlašimi na speciálně nalajnovaném hřišti zastřílelaFlashscore
Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli ve středečním přípravném utkání nad druholigovou Vlašimí vysoko 5:0. Svěřenci trenéra Davida Holoubka se do přestávky prosadili třikrát, ve druhé půli výhru ještě zvýraznili. Dvakrát se trefil Ladra. Slavia pak na soustředění v Rakousku vyhrála nad Vratislaví 2:0, když její góly vstřelili Diouf a Botos.
Reklama
Reklama

Slavia si rozložila góly do obou poločasů. V prvním se trefil Senegalec Diouf, po změně stran Řek Botos, jehož příchod vršovický klub oznámil dnes. Zároveň uvedl, že Botos po podpisu čtyřleté smlouvy v Edenu bude hostovat v jiném týmu z české ligy, který se pro něj aktuálně hledá.

"Hráli jsme s Rakówem a to byly velké bitvy a dnes s Wrocławí, druhým týmem polské ligy. Jsou kvalitní a také to ukázali. Nic jednoduchého, ale přesně jsme si ukázali, že s těmito týmy, které hrají tvrdší fotbal, nám to napodobuje týmy z české ligy. Je to dobrá příprava pro nás a jsme spokojení," citoval web Slavie asistenta trenéra Zdeňka Houšteckého.

Slavia má posilu. Do Edenu míří záložník z druhé nizozemské ligy, proti Plzni hrál předkolo Ligy mistrů

Do vedení poslal Boleslav v 16. minutě Vojta, když ve skluzu dopravil do sítě ostrou přihrávku Jawa. Za pár desítek sekund se pro změnu po přihrávce Stránského prosadil z dorážky Mašek. Ve 27. minutě si aktivní Jawo zpracovat ve vápně míč, zbavil se obránce a přízemní ranou stanovil poločasové skóre.

Do druhé půle vyběhlo v boleslavském dresu osm nových tváří včetně gólmana, ale na vývoji duelu se nic nezměnilo. Gólově se prosadil Ladra. V 70. minutě skóroval ranou z voleje, o tři minuty později se pak prosadil po centru Kušeje a pečetil výhru prvoligového týmu.

"Zápas jsme do přípravy vložili, abychom narušili tréninkový proces. Splnilo to účel, vyhráli jsme a rozložili zátěž. Pomalu se blížíme, kdy budeme určitě hráče více zatěžovat a bude z toho krystalizovat základní sestava," svěřil se po utkání trenér vítězů David Holoubek. "Teď jsme se hodně zaměřovali na ofenzivu. Zápas proti druholigovému soupeři není ale pro mě v tomhle směru vypovídající," dodal kouč.

foto: © FK Mladá Boleslav

Zápas se hrál na speciálně nalajnovaném hřišti. "Potřebujeme hráče ukotvit v prostorech a úplně se nám to nedaří. Tak jsme se rozhodli, že si to hřiště lehce nalajnujeme, aby to kluci měli lehčí s orientací. Soupeř i rozhodčí s tím souhlasili. Na hřišti číslo tři to takhle máme celou sezonu," konstatoval Holoubek.

"Příprava je samozřejmě náročná, ale není to jen o běhání. Hodně času trávíme na hřišti s balonem. Mně osobně to baví," říká obránce Martin Králik. "Je super, že věci, které děláme v tréninku, dokážeme přenést do utkání."

Brankář Baníku zářil, Ostrava ale stejně prohrála

Lech měl v duelu s Baníkem navrch od první minuty. Několikrát musel tým podržet brankář Jakub Markovič. Kapituloval až šest minut po přestávce, kdy nedosáhl na umístěnou střelu Antczaka. Po hodině hry šel po brejku na Markoviče sám Ba Loua, králem situace byl ale znovu ostravský gólman. V 71. minutě už bylo s Baníkem podruhé zle. Ostravští o sobě dali výrazněji vědět až za stavu 0:2. Tanko ale po závaru nepropálil po závaru houštinu těl a Frydrychova rána těsně minula břevno.

Ostrava nevyhrála později ani pátý zápas v přípravě. Účastník 2. předkola Konferenční ligy inkasoval proti Dundee všechny branky ve druhé půli. Trenér Pavel Hapal nasadil do druhého duelu odlišnpi sestavi.

Olomouc po remízách s polskými celky Štětínem a Bialystokem v přípravě na třetí pokus poprvé pod trenérem Tomášem Janotkou zvítězila. Proti Trenčínu si všechny tři branky nechala do druhého poločasu, postupně se prosadili Mikulenka, Beneš a Hadaš.

"Herně byl druhý poločas lepší. I co se týče kombinace. Myslím, že v prvním poločase jsme míče hodně ztráceli, hlavně jsme míč hodně vyhazovali. Hráli jsme těžké míče, zbytečně jsme hledali těžká řešení. Potom z toho pramenilo to, že jsme neměli tolik úspěšných akcí, kolik bychom si představovali. Druhý poločas lepší spolupráce hráčů vedla k většímu počtu brankových příležitostí a k zakončení," konstatoval Janotka.

Slovácko remizovalo se srbským mužstvem TSC 1:1 a nezvítězilo ani ve druhém utkání po prohře s druholigovým Brnem. Za tým z Uherského Hradiště se trefil De Azevedo. Pardubice remizovaly s ligovým nováčkem Duklou 1:1. Východočechy poslal v Lázních Bohdaneč do vedení Huf, za Pražany ale vzápětí srovnal z penalty Barac. České Budějovice přestřílely Jihlavu 4:3, šest branek padlo po přestávce. Dynamo v součtu s úvodní výhrou 7:1 nad jiným druholigovým celkem Žižkovem nastřílelo v přípravě už 11 branek. Jablonec podlehl chorvatskému Osijeku 0:1 a v přípravě nevyhrál potřetí za sebou. Předtím remizoval s Žižkovem a podlehl rumunskému Botosani.

Přípravná utkání:Slavia Praha - Vratislav 2:0 (1:0)Branky: 24. Diouf, 68. Botos.Slavia - I. poločas: Mandous - Halinský, Ogbu, Konečný - Masopust, Dominik Pech, Prebsl, Diouf - Jurečka, Fila, Wallem. II. poločas: Mandous - Bořil, Chaloupek, Konečný - Masopust, Zafeiris, Bužek, Zmrzlý - Van Buren, Botos, Wallem. Trenér: Trpišovský.

Mladá Boleslav - Vlašim 5:0 (3:0)Branky: 70. a 73. Ladra, 16. Vojta, 19. Mašek, 27. Jawo.M. Boleslav - I. poločas: Mikulec - Kadlec, Donát, Králik, Fulnek - Sakala - Langhamer, Stránský, Mašek - Vojta, Jawo. II. poločas: Šeda - Donát, Poulolo, Králik (59. Suchý), Kostka - Mareček, Sakala (59. Langhamer) - Fila, Ladra, Kušej - Pulkrab. Trenér: Holoubek.

Poznaň - Ostrava 2:0 (0:0)Branky: 51. Antczak, 71. Ishak.Ostrava: Markovič - Juroška (46. Fukala), Frydrych, Pojezný, Kpozo - Šudák (60. Juroška), Klíma (68. Prekop), Nogha, Grygar, Šehić - Prekop (46. Tanko). Trenér: Hapal.

Dundee - Ostrava 3:0 (0:0)Branky: 53. Graham, 73. Richardson, 76. Robertson.Ostrava: Kubný - Rusnák, Uchenna, Lischka (46. Měkota), Holzer - Buchta, Kubala, Boula, Šín, Ewerton - Adediran.

Sigma Olomouc - Trenčín 3:0 (0:0)Branky: 53. Mikulenka, 64. Beneš, 87. Hadaš.Olomouc - I. poločas: Stoppen - Zifčák, Pokorný, Matys, Sláma - Breite, Langer - Dele, Kliment, Navrátil - Juliš. II. poločas: Macík - Hadaš, Dohnálek, Beneš, Elbel - Pospíšil, Spáčil - Mikulenka, Zorvan, Šíp - Muritala. Trenér: Janotka.

TSC (Srb.) - Slovácko 1:1 (0:1)Branka Slovácka:16. Azevedo.Slovácko - I.poločas: Fryšták - Blahút, Reinberk, Hofmann, Doski - Trávník, Kohút - Havlík, Petržela, Kvasina - Azevedo. II. poločas: Urban - Holásek, Vaško, Křišťan, Juroška - Kudela, Novotný - Sinjavskij, Okoromi, Vecheta - Kozák. Trenér: West.

Jablonec - Osijek 0:1 (0:0)Branka: 80. Mikolčič.Jablonec: Hanuš - Martinec, Tekijaški, Hurtado - Cedidla, Beran, Nebyla, Polidar - Alégué, Puškáč, Čanturišvili. Trenér: Kozel.

České Budějovice - Jihlava 4:3 (1:0)Branky: 34. Osmančík, 49. Ogiomade, 52. Skalák z pen., 66. Tranziska - 48. Pešek, 60. Smutný, 82. Franěk.Č. Budějovice: Köstenbauer - Atemona, Nikl, Čoudek, Kotula - Ogiomade, Skalák, Mintongo, Osmančík - Hora, Ondrášek. Trenér: Lerch.

Pardubice - Dukla Praha 1:1 (0:0)Branky: 74. Huf - 76. Barac z pen.Pardubice - I. poločas: Stejskal - Surzyn, Koukola, D. Šimek - Vacek, Juzvak, Míšek, Brdička, Stradins - Krobot, Zlatohlávek. II. poločas.: Budinský - Mareš, D. Šimek, Koukola, Juzvak - Solil, Appiah, S. Šimek, Tischler, Patrák - Huf. Trenér: Saňák.Dukla: Hruška (60. Spilka) - Vondrášek (60. Matoušek), Hašek (60. Jeřábek), Peterka (60. Holiš), Doda (46. Ludvíček) - Ferreira (46. Vošnjak), Kozma (60. Barac), Hora (60. Ullman), Moulis (46. Douděra) - Matějka (60. Špatenka), Mešanovič (60. Osuagwu). Trenér: P. Rada.