eFotbal

Slovácko je špičkový tým, chválil Trpišovský a litoval letního odchodu dvougólového střelce

eFotbal
Slovácko je špičkový tým, chválil Trpišovský a litoval letního odchodu dvougólového střelce
Slovácko je špičkový tým, chválil Trpišovský a litoval letního odchodu dvougólového střelceFlashscore
Kolaps v Teplicích je zapomenut, Slavia je zpátky na vítězné vlně. Sešívaní zvládli v 21. kole Fortuna ligy domácí souboj s nebezpečným Slováckem 2:0 a jsou znovu první. Trenér Jindřich Trpišovský po zápase chválil zlepšený výkon i kata Petera Olayinku, který dal oba góly.
Reklama
Reklama

"Věděli jsme, jak náročný zápas nás čeká. Soupeř měl poslední výsledky dobré, nedostává góly. Slovácko je špičkový tým, což ukázal i na podzim v Evropě. Měli jsme ze zápasu velký respekt, proto jsme rádi, že jsme to zvládli za tři body,“ netajil na pozápasové tiskové konferenci radost domácí kouč Jindřich Trpišovský.

Pro slávistického trenéra bylo vítězství o to sladší, že jím oslavil 250. utkání na lavičce prvoligového týmu i pondělní narozeniny.

Kromě toho ale slávisté zase zabrali po zbytečné ztrátě v Teplicích z minulého víkendu a jsou znovu v čele tabulky.

„Oproti minulému zápasu v Teplicích jsme byli hodně silní na ose a ve středu hřiště, vyhrávali jsme spoustu soubojů. Slovácko nedělá taktické chyby, není jednoduché jim dát gól ze hry. Pomohla nám standardka a první gól,“ říkal Trpišovský.

Právě na standardní situace, které v poslední době Slavii moc příležitostí nepřinášely, se sešívaní zaměřili. A vyplatilo to.

„Standardkám jsme se věnovali extrémně, v minulých zápasech nám moc nešly. Hodně nám pomohl Zafeiris. Dali jsme ze standardek dva góly, jsem rád, že se jejich nacvičování povedlo. Jsem rád, že tu Olayinka ještě je, v létě nebude jednoduché ho nahradit. Dnes od něj skvělý výkon, produktivita a zaujetí pro hru,“ chválil slávistický kouč.