Jsem rád, že mi klub věří, řekl Krejčí a upsal se do roku 2017

Jsem rád, že mi klub věří, řekl Krejčí a upsal se do roku 2017

Dvacetiletý záložník Ladislav Krejčí v úterý odpoledne utnul spekulace o svém odchodu do zahraničí a podepsal novou smlouvu s pražskou Spartou, která nyní vyprší až v roce 2017.

"Pro mě to znamená hodně, klub má ve mě důvěru a já se mu budu snažit ji oplatit," řekl sparťanský mladík bezprostředně po uzavření nové smlouvy. "Vím, že teď na mě bude tlak mnohem větší, ale to k tomu patří. Věřím, že se s tím poperu a všechno zvládnu," dodal Krejčí.

Levonohý fotbalista je obrovským talentem českého fotbalu a po minulé vydařené sezoně se o něj začaly zajímat zahraniční kluby. Nejvážnější zájem měla Borussia Mönchengladbach, která podle neoficiálních informací nabízela za Krejčího více než 4 miliony eur (asi 105 milionů korun).

Talentovaný hráč a mládežnický reprezentant ČR se však rozhodl zůstat ve Spartě, která mu předložila nový, vylepšený kontrakt. Ten původní Krejčího ještě z části řadil mezi dorostence. "Láďa je sparťan a ta jednání probíhala hladce. I když o něj byl zájem, rozhodli jsme se s ním prodloužit smlouvu do roku 2017," uvedl člen představenstva AC Sparta Praha Jakub Otava.

Sparta prý o Krejčího uvolnění v letní přestávce neuvažuje. "Zájemců bylo víc, ale jmenovat je už nebudeme. Naší prioritou není Láďu prodávat a veškerá jednání o jeho odchodu jsme zastavili. Ovšem, že ho neprodáme, to se nedá říct nikdy definitivně," naznačil Otava, že v případě lukrativní nabídky se Sparta nebude Krejčího odchodu bránit.

Dvacetiletý mladík se už soustředí jen na své výkony v rudém dresu. A do nového ročníku půjde s vysokými ambicemi. "Získat mistrovský titul je pro mě obrovská motivace. Ještě bych chtěl postoupit také do základní skupiny Evropské ligy a zahrát si důležité zápasy za národní tým," doufá Krejčí. V první lize dosud odehrál 27 zápasů a vstřelil šest gólů.