Ideální jedenáctka Primera División v sezóně 2013/2014

Ideální jedenáctka Primera División v sezóně 2013/2014

Finiš La Ligy byl letos mimořádně napínavý. LFP pár dní po ukončení bojů zveřejnil nejlepší jedenáctku sezóny 2013/2014. Na seznamu je hned 7 hráčů mistrovského Atlétika, s tím, že není přítomna ani jedna hvězda Barcelony včetně Lionela Messiho, který sice nasbíral více gólů i asistencí než upřednostněný Costa, ovšem čísel, na která jsme byli zvyklí z minulých období, nedosáhl. Jak se TOP 11 borců nedávné skončeného ročníku španělské ligy líbí vám? Je to opravdu ten nejlepší možný tým, nebo byste provedli nějaké změny?

10 slavných jmen, které bude muset turnaj v Brazílii oželet

Brankář: Thibaut Courtois (Atlético Madrid)

Courtois potvrdil svou pověst jednoho z nejlepších ligových brankářů posledních tří let. Již druhý rok v řadě navíc mohl zvednout nad hlavou individuální cenu Zamory pror nejvíce čistých kont v La Lize. Míč za svá záda nepustil ve dvaadvaceti případech!

Pravý obránce: Juanfran (Atlético Madrid)

Juangran je prvním ze tří obránců Atlétika v zadní čtveřici. Od svého přestupu z Osasuny je v současnosti devětadvacetiletý bek velkou oporou souboru kouče Simeoneho. Bývalý bek Realu či Espanyolu, který za poslední dva ročníky odehrál 70 ligových zápasů, si dokonce vybojoval místo v předběžné nominaci Španělska do Brazílie.

[break]
Jugoslávie mohla mít sestavu snů, jak by vypadala?

Stoper: Aymeric Laporte (Athletic Bilbao)

Na seznamu se jedná o nejmladšího hráče. Devatenáctiletý Francouz byl velkou oporou baskického celku, který se po delší době opět objevil ve vrchních patrech tabulky a čeká ho předkolo Ligy mistrů. Ačkoliv je mladý, vyzařuje z něj klid a jistota. Kouče Valverdeho se Barceloně přetáhnout nepodařilo, jak se jí to povede s dotyčnou defenzivní nadějí?

Stoper: Diego Godin (Atlético Madrid)

Titul po řadě let dominance dvou nejbohatších španělských celků je dostatečnou zásluhou k tomu, aby byl Godin v "all-star týmu". Osmadvacetiletý uruguayský reprezentant Godin byl klíčovou postavou mužstva, které v Primera División inkasovalo pouze 26 branek, což je suverénně nejméně ze všech týmů.

[break]
5 nejlepších hráčů s raketovým vzestupem formy

Levý bek: Filipe Luis (Atlético Madrid)

Společně s již zmíněným Juanfranem představuje osmadvacetiletý Filipe Luis impozatní útočnou sílu Atléika ze zadní linie. Brazilským trenérem Scolarim byl sice stejně jako někteří jiní borci ohledně světového šampionátu přehlédnut, ale v zadní čtveřici čerstvého španělského mistra je naprosto nenahraditelnou součástkou, což snad není málo.

Defenzivní záložník: Ander Iturraspe (Athletic Bilbao)

Prvním ze středové řady je pětadvacetiletý Španěl Ander Iturraspe z Bilbaa. Velmi povedené poslední tři sezóny mu vynesly místo i v předběžném mužstvu obhájců světového zlata, takže ho ocenil i renomovaný Vicente del Bosque. Středopolař, bez něhož si současný základ Athletica dokáže představit málokdo, začal být vyhledávaným také v Evropě a na stadionu San Mamés Barria by už se nemusel zdržet dlouho.

[break]
Casillas: Vyhrát Ligu mistrů je víc než vyhrát mistrovství světa

Střední záložník: Gabi (Atlético Madrid)

Jak už říkala zesnulá americká zpěvačka Aaliyah, "věk je jen číslo" a třicetiletý Španěl s minulostí v Getafe či Realu Zaragoza je toho zářným příkladem. V červenci jednatřicetiletý kapitán mužstva v letošní sezóně táhl Atlético nadstandardními výkony, které korunoval i svým ohromujícím gólem do sítě konkurenčního Realu.

Střední záložník: Koke (Atlético Madrid)

Koke se přidal ke Gabimu jako hlavní tvůrčí a kreativní síla středové řady Atlétika. Fanoušky i odbornou veřejnost zaujal svou všestranností, když vypomáhal po celé ploše včetně obou křídel. Vzhledem k jeho mládí (22 let) a poměrně vysoké gólové produktivitě zaujal také vedení Realu a Barcelony. Zmínění obři ho budou chtít jistě přetáhnout na San Bernabéu, respektive Camp Nou.

[break]
Jak reagoval španělský tisk? Příliš tvrdý trest pro poražené

Útočící záložník: Ivan Rakitič (Sevilla)

Chorvatský reprezentační středopolař Ivan Rakitič, jenž svou účastí přerušil dominanci prvních čtyř celků tabulky, má za sebou svůj nejlepší rok v Seville. Když přišel do Španělska před několika lety za 2 miliony eur, byl to velice chytrý tah, protože v aktuálním ročníku svou hodnotu pozvedl alespoň desetinásobně a zájem o osobu čerstvého vítěze Evropské ligy je velký. Není se však čemu divit - 15 gólů a 17 asistencí během jednoho ročníků budí respekt.

Útočník: Diego Costa (Atlético Madrid)

Madridský tým ze stadionu Vicente Calderóna sice ve své mistrovské sezóně vytvořil nejlepší defenzivní rekord, ale při svých ambicích také potřeboval někoho, kdo by po odchodu kolumbijského pokladu Radamela Falcaa zaměstnával obrany soupeřů. Diego Costa tak po Agüerovi a zmíněném střelci Monaka posledním z řady prvotřídních kanonýrů Atlétika, když mu jeho 27 přesných zásahů stačilo ve střelecké tabulce na třetí místo. V závěru ročníku ho přitom brzdily zdravotní komplikace.

Útočník: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Mohl by v ideálním výběru absentovat poslední držitel Zlatého míče, jenž si v Realu Madrid udržuje i pátý rok po sobě neuvěřitelný průměr více jenž jedné branky na zápas? O "Zlatou kopačku" pro nejlepšího evropského kanonýra se sice musel podělit s liverpoolským snajprem Suárezem (že by jeho budoucí spoluhráč na San Bernabéu?), ovšem může ho těšit alespoň skutečnost, že ke svým 31 trefám potřeboval méně zápasů.