Z Wembley do Edenu. V Praze se zopakuje finále Eura 1996!

Z Wembley do Edenu. V Praze se zopakuje finále Eura 1996!

Jaro 2015 bude v Edenu i vzpomínkové. 25. května proti sobě totiž v Synot Tip Areně vyběhnout hráči, kteří proti sobě nastoupili v anglickém finále mistrovství Evropy v roce 1996.

Nejlepším nizozemským fotbalistou posledních 25 let se stal...

Po vršovickém trávníku by se tak měli prohánět například Pavel Nedvěd, Jiří Němec, Patrik Berger, Radek Bejbl, Karel Poborský, Vladimír Šmicer či Miroslav Kadlec, s tím, že na druhé straně by měli zastupovat tehdejší mistry kontinentu německé legendy Fredi Bobic, Markus Babbel, Thomas Hässler, Andreas Brehme, Mario Basler, Lothar Matthäus nebo Oliver Bierhoff, který se stal ve Wembley hrdinou prodloužení.

Trenéry budou Dušan Uhrin starší a Otto Rehhagel. Oba budou mít ve svých kádrech nejen účastníky tehdejšího Eura, ale také další osobnosti fotbalové branže typu nejlepšího střelce v historii země Jana Kollera, jenž tehdy ve výběru nefiguroval.

Čestný výkop by měl provést Josef Masopust: "S panem Masopustem jsem si volal a byl to hodně emotivní rozhovor. Byla pro mě velká čest s ním mluvit. Není v nejlepší zdravotní kondici, ale slíbil mi, že si to v květnu nenechá ujít a s námi na stadionu bude," doplnil Matthäus, jehož slova publikoval web fotbal.idnes.cz.

"Podobné utkání jsme chtěli sehrát už k 15. výročí, ale bylo hrozně těžké najít termín. Povedlo se to až teď. Půjde v podstatě o oslavu dvacátého výročí, jelikož za rok bude evropský šampionát a to by to znovu zorganizovat nešlo. Ani jedna strana si nepotrpí na exhibice, prostě si to rozdáme na férovku a uvidíme, kdo vyhraje. Všichni hráči včetně Pavla Nedvěda mi účast přislíbili. Je to možná poslední šance vidět Nedvěda, Poborského, Šmicera a další v normálním mezistátním utkání a to ještě proti legendám Německa," citoval server idnes.cz slova spolupořadatele Pavla Kuky, jenž doplnil, že vstupenky už se prodávají skrz Ticketportal za 390, respektive 490 korun.

[img id="31175"]