Dnes večer bude Praha znát svého Fotbalistu roku 2005

Dnes večer bude Praha znát svého Fotbalistu roku 2005

Dnes v 17.30 hod začíná ve Štěrboholích odvetné finálové utkání Pražského poháru mužů mezi týmy Fórum Ukrajinců a Meteor Praha VIII. Po prvním utkání, ve kterém Meteor doma vyhrál 7:0 je odveta jen formalitou a o zisku pohárové trofeje pro libeňský celek nikdo nepochybuje. Překvapením však může skončit událost, která po zápase následuje v restauraci na hřišti ve Šterboholích. Bude se zde totiž vyhlašovat již čtvrtý ročník ankety Fotbalista roku a Trenér roku.

V pondělí přebíral Zlatý míč fotbalisty České republiky Petr Čech. Kdo se stane Fotbalistou Prahy se dozvíme dnes večer. V prvním ročníku za rok 2002 zvítězil Jaroslav Moudrý z Vršovic. V roce 2003 byl nejlepší Boris Kočí, v té době hráč Horních Měcholup. Z rok 2004 byl Fotbalistou roku vyhlášen Aleš Burda z Cholupic. V souběžné anketě Trenér roku poprvé zvítězil další Jaroslav z Vršovic, tentokrát Bellada. Následoval Jiří Nos z Přední Kopaniny a po něm Karel Jeřábek z Horních Měcholup. Jejich následovník bude znám rovněž dnes večer.
Vítěz ankety Fotbalista roku se rodí v průběhu celého roku z hodnocení nejlepších hráčů v zápasech přeboru a prvních tříd. Toto hodnocení provádějí delegáti utkání. Trenéra roku pak vybírá vedení svazu.

7.6.2006 – Lubor Mírek