Ve Skotsku chybující sudí Blom by mohl přijít i o ME 2012

Ve Skotsku chybující sudí Blom by mohl přijít i o ME 2012

Nizozemský rozhodčí Kevin Blom si po nevydařeném kvalifikačním utkání Skotska s českou reprezentací o víkendu nezapíská v domácí nejvyšší soutěži. Tamní svaz jej nedoporučí ani k nominaci na ME 2012 v Polsku a na Ukrajině.

Na Bloma se snesla obrovská vlna kritiky po sobotním kvalifikačním duelu ve Skotsku, kde odpískal penaltu za nafilmovaný pád Jana Rezka, po níž Michal Kadlec zajistil Čechům důležitou remízu 2:2. V závěru utkání na opačné straně podobnou situaci posoudil za nerozhodného stavu opačně a domácího beka Berru potrestal žlutou kartou.

Po skončení sobotního utkání domácí Skotové netajili své rozčarování z výkonu rozhodčího. Zároveň požadují, aby Evropská fotbalová unie (UEFA) potrestala zákazem činnosti simulujícího Jana Rezka.

Nizozemský svaz zareagoval podle tamních médií na Blomův výkon stažením z delegace na utkání nejvyšší soutěže a nominovala jej pouze pro nedělní druholigový duel FC Volendam - Cambuur Leeuwarden.
Navíc podle vyjádření bývalého nizozemského rozhodčího Jola Dicka nepošlou Nizozemci zkušeného mezinárodního sudího v příštím roce na mistrovství Evropy.