Los dnes určí soupeře v kvalifikaci o ME 2012

Los dnes určí soupeře v kvalifikaci o ME 2012

Čeští fotbalisté se dnes dozví jména soupeřů v kvalifikaci o mistrovství Evropy v roce 2012. Při losování, které se uskuteční v poledne ve Varšavě, budou nasazeni ve druhém výkonnostním koši.

Českou reprezentaci přímo na místě zastupuje pětičlenná delegace v čele s šéfem svazu Ivanem Haškem. "Přejeme si takovou skupinu, která by nám přinesla postup a finanční zisk," řekl minulý týden Hašek.

Český tým se určitě nevyhne některému z evropských gigantů nasazených v elitním koši. Narazit může na Německo, Itálii, Nizozemsko, Chorvatsko, Portugalsko, Francii, Rusko, Anglii či úřadujícího evropského šampiona Španělsko.

Národní tým přitom potřebuje napravit neúspěch z kvalifikace na letošní mistrovství světa do Jihoafrické republiky, čímž svazová pokladna přišla o desítky milionů. Další neúčast na další vrcholné akci by kromě klesající prestiže způsobila i další výrazný ekonomický propad.

Los provedou někdejší polské fotbalové hvězdy Zbigniew Boniek s Andrzejem Szarmachem společně s ukrajinskými slavnými hráči Andrejem Ševčenkem a Olegem Blochinem. Přímým přenosem bude los vysílat Eurosport.

ROZDĚLENÍ DO KOŠŮ
Koš 1: Španělsko (obhájce), Německo, Nizozemsko, Itálie, Anglie, Chorvatsko, Portugalsko, Francie, Rusko
Koš 2: Řecko, Česká republika, Švédsko, Švýcarsko, Srbsko, Turecko, Dánsko, Slovensko, Rumunsko
Koš 3: Izrael, Bulharsko, Finsko, Norsko, Irsko, Skotsko, Severní Irsko, Rakousko, Bosna-Hercegovina
Koš 4: Slovinsko, Lotyšsko, Maďarsko, Litva, Bělorusko, Belgie, Wales, Makedonie, Kypr
Koš 5: Černá Hora, Albánie, Estonsko, Gruzie, Moldávie, Island, Arménie, Kazachstán, Lichtenštejnsko
Koš 6: Ázerbájdžán, Lucembursko, Malta, Faerské ostrovy, Andorra, San Marino